Ohita valikko
Lyseon opiskelijat Milja Rintamäki ja Eeva Peltomäki sekä opettaja Sami Hiltunen.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Wärtsilä lahjoitti tietokoneita Vaasan lyseon lukiolle

Julkaistu: 24.1.2022

Wärtsilä Finland Oy on lahjoittanut Vaasan lyseon lukiolle 70 yrityskäytöstä poistettua tietokonetta. Koneet helpottavat lukion arkea esimerkiksi kokeiden järjestelyissä.

Wärtsilä Finland Oy on tehnyt Vaskiluotoon valmistuvan uuden teknologiakeskuksen, Smart Technology Hubin, muuton yhteydessä inventaarion yrityskäytöstä poistettavista, mutta edelleen käyttökelpoisista tietokoneista.

Etenkin koronapandemian alussa kouluissa oli tarve ylimääräisille tietokoneille, joten Wärtsilä päätti lahjoittaa tietokoneet Vaasan kaupungin opetustoimelle, mikäli niille olisi edelleen tarvetta. Aivan kuten yrityksissä, myös kouluissa on siirrytty viime vuosina leasing-koneiden käyttöön, mutta lyseon lukiolla oli tarve varatietokoneille.

– Kiitän Wärtsilää ja kaikkia, jotka ovat lahjoitukseen vaikuttaneet. Lahjoitetut 70 tietokonetta tulevat helpottamaan kouluyhteisömme arkea suuresti. Meillä on ollut varakoneita rajallinen määrä, mikä on aiheuttanut haasteita kokeiden järjestelyissä. Wärtsilän lahjoittamien tietokoneiden myötä koneita on nyt riittävästi. Saatamme käyttää näitä myös yo-kokeissa varakoneina, joten koneet ovat hyödyksi pitkään, kiittelee Vaasan lyseon lukion rehtori Jaakko Perttu.

– Haluamme edesauttaa nuorten opiskelumahdollisuuksia ja kestävän kehityksen mukaisesti pidentää yrityskäytöstä poistettujen, mutta edelleen käyttökelpoisten tietokoneiden elinkaarta. Yritysten ja eri oppilaitosten yhteistyö on tärkeää koko Vaasan seudun energiakeskittymälle ja tämä lahjoitus on yksi konkreettinen tapa olla mukana tukemassa tulevaisuuden osaajien opintopolkua, kertoo Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Hannu Mäntymaa.

Kuva: Eemeli Saarikoski, Vaasan lyseon lukio