Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Wasa Stationin kohtalo ratkeaa – kaupunginvaltuusto päättää hankkeen toteutumisesta 26.7.

Julkaistu: 22.7.2021

Pitkään valmisteltu Wasa Station -hanke etenee heinäkuussa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 26.7. pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa päätetään uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta ja 52 miljoonan euron lainatakauksesta yhtiölle, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon rakentaminen. Päätös ratkaisee, saako Vaasa kauan kaivatun musiikkitalon.

Wasa Station on vanhan linja-autoaseman paikalle suunniteltu monitoimikortteli ja tapahtumakeskus, johon kuuluvat kaupungin rahoittama ja ylläpitämä musiikkitalo sekä rakennusyhtiö YIT:n vastuulle kuuluvat urheilu- ja monitoimitilat, hotelli, asunnot sekä liiketilat. YIT:n toteuttaman rakennuksen näkyvin osa on yli 20-kerroksinen tornitalo, josta tulee toteutuessaan Vaasan uusi, näyttävä maamerkki.

– Wasa Station -hanketta on valmisteltu viime kuukausien aikana kiihtyvällä tahdilla, niin kaupungin kuin YIT:n toimesta. Tarvittavat valmistelut ovat edenneet siihen pisteeseen, että päätös voidaan tehdä. Myös päättäjiltä on tullut selkeä viesti, että asia halutaan viedä maaliin vielä tällä valtuustokaudella, teknisen toimen johtaja ja Wasa Station -johtoryhmän jäsen Markku Järvelä toteaa.

Kaupunginvaltuuston päätöksen lisäksi hankkeen toteutuminen riippuu kaupungin ja YIT:n väliseen toteuttamissopimukseen kirjattujen ehtojen täyttymisestä.