Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Wasalandian tontti halutaan kaupungin haltuun – purkutyöt alkavat viimeistään syksyllä

Julkaistu: 16.1.2023

Kaupunginhallitus päättää Wasalandian vuokrasopimuksen kohtalosta 16.1. Tavoitteena on, että Wasalandia siirtyy kaupungin hallintaan ja alueen rakennukset puretaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Vaasan kaupungin ja Puuharyhmän välisestä Wasalandian vuokrasopimuksesta on käyty keskustelua jo useamman vuoden ajan. Vuokrasopimuksen jatkoa koskeva asia saatiin viimein ratkaistua, kun Vaskiluodon osayleiskaava sai lainvoiman. Tavoitteena on, että sopimus päätetään ennenaikaisesti ja alue palaa kaupungin hallintaan.

Päätös tarkoittaisi käytännössä sitä, että Wasalandian vanhat rakennukset ja rakennelmat puretaan. Puuharyhmä vastaa purkutyöstä, jonka arvioidaan kestävän joitakin kuukausia. Tarkasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

– Sopimuksen päättämisellä luodaan edellytyksiä alueen tulevalle kehittymiselle. Purkutyön jälkeen alue tulee olemaan väliaikaiskäytössä, kunnes sinne laaditaan osayleiskaavaa vastaava asemakaavamuutos. Alueen vapautumisesta arvioidaan olevan hyötyä muun muassa Vaasan sataman tavaraliikenteen välivarastointiin, kaupungingeodeetti Petur Eklund sanoo.

Osayleiskaavassa Wasalandia on kaavoitettu pääasiassa keskustatoimintojen ja asuinrakentamisen alueeksi, jonka lisäksi Top Campingin vieressä sijaitsevalle entisen Fennon alueelle kaavaillaan tulevaisuudessa uusia asuntoja.

– Osayleiskaava mahdollistaa sen, että Vaskiluotoon voi tulevaisuudessa muuttaa jopa 2200 uutta asukasta, kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso kertoo.

Fennon alueelle käynnistyy tämän vuoden aikana kansainvälinen arkkitehtikilpailu, joka antaa suuntaa asemakaavatyölle ja alueen myöhemmälle kehitykselle. Ensimmäisessä vaiheessa Top Campingin leirintäalue pysyy leirintäaluekäytössä, mutta alueen kehitys on huomioitu myös leirintäalueen jatkosopimuksessa.