Ohita valikko
talvi

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä esitetään kaupunginhallitukselle

Julkaistu: 14.2.2020

Vaasan kaupunki esittää yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 17.2. Lopullinen säästötarve tarkentuu maaliskuussa.

Lautakuntien tammikuun lopussa jättämät käyttösuunnitelmat menevät kaupunginhallituksen käsittelyyn maanantaina 17.2.

– Käyttösuunnitelmat osoittavat, että tuloksemme on n. 10 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Meiltä puuttuu kuitenkin edelleen n. 11 miljoonaa euroa, jotta täytämme kuntalain alijäämän kattamisvelvoitteen, kertoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Tämän vuoksi käynnistetään koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä kasvatus- ja opetuslautakunnan käyttösuunnitelmat palautetaan lautakunnille, jotka valmistelevat ne uudelleen vastaamaan annettua talousarviota.

– Kaupunginhallitus ottaa kantaa kokonaisuuteen kokouksessaan 16.3. Silloin meillä on selvillä, päästäänkö talousarvioon ja mikä on yhteistoimintaneuvotteluissa tavoiteltava säästötarve, toteaa Häyry.

Kuntatalouden tilanne on valtakunnallisesti haastava.

– Vaikka taloutta on tasapainotettu jo pitkään, ovat peruspalvelut meillä edelleen hyvällä tasolla. Olemme kaikki samassa veneessä soutamassa taloutta kuntoon ja kaikkien tavoitteena on tietysti, että asukkaiden palvelut pysyisivät laadukkaina ja mahdollisimman hyvällä tasolla, Häyry sanoo.