Ohita valikko
ystävät maalla

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Yksinäinen ystävänpäivänä? Tutustu Vaasan kohtaamispaikkoihin

Julkaistu: 12.2.2024

Kaipaatko uutta ystävää tai porukkaan kuulumista? Olemme koonneet Vaasan kohtaamispaikat, avoimet olohuoneet ja ryhmät sekä ystävätoiminnot yhdelle sivulle.

Katso Vaasan kohtaamispaikat

Ystävällä ja porukalla tarkoitamme kaveruutta, jota Suomessa ystävänpäivänä useimmiten juhlitaan.

Sosiaaliset suhteet ovat keskeinen osa ihmisen hyvinvointia ja mielenterveyttä. Meillä on luontainen tarve tuntea, että kuulumme joukkoon. Toinen tarvitsee laajan kaveriverkoston ja toiselle riittää yksi tai kaksi läheisempää ystävää. Mikäli sosiaalinen verkosto ei vastaa omia tarpeita, kokee ihminen yksinäisyyttä.

Uskalla lähteä mukaan itseäsi kiinnostavaan toimintaan

Yksinäisyys on yleistä ja syitä siihen voi olla monia, kuten muun muassa muutto uudelle paikkakunnalle, harrastuksen lopettaminen, parisuhteen päättyminen, lasten saanti tai lähipiirin pieneneminen iäkkäämpänä.

Pidempään jatkuessa yksinäisyydestä voi muodostua helposti kierre, jossa sosiaalisia tilanteita välttelee, koska ne tuntuvat raskailta. Yksinäisenä kiinnittää herkästi huomiota myös negatiivisiin asioihin sosiaalisissa tilanteissa. Yksinäisyys voi jopa altistaa pitkällä aikavälillä monille sairauksille – se on terveydelle haitallisempaa kuin tupakointi tai ylipaino.

Toivottavasti uskallat lähteä itseäsi kiinnostavaan toimintaan ja löydät mielekästä seuraa!

Tässä muutama nosto kohtaamispaikoista: