Ohita valikko

Kohtaamispaikat

Haluatko tutustua naapureihisi? Etsitkö uusia ystäviä? Tunnetko olosi yksinäiseksi? Tässä on esimerkkejä paikoista, joissa voit tavata ja viettää aikaa muiden ihmisten kanssa.

Kaikille: Kyläkeskukset ja ystävyyskahvilat

Kyläkeskus – Ristinummen avoin olohuone

Kyläkeskus on Ristinummen alueen asukkaiden avoin kohtaamis- ja harrastuspaikka. Kyläkeskus on avoinna arkisin ja viikonloppuisin toimintaa on sovitusti. Kyläkeskuksessa tarjotaan monipuolista ryhmätoimintaa ja tapahtumia eri-ikäisille ja eri kohderyhmille.

 

Vestis – Gerby-Västervik-Pukinjärvi-Isolahti -alueen yhteinen olohuone

Vestis on Gerbyn ja Västervikin alueen kaikille avoin kohtaamispaikka. Vestis tarjoaa toimintaa aamusta iltaan. Ryhmätoimintaan sisältyy kohdennettua toimintaa lapsille, perheille, nuorille ja senioreille.

 

Mahis – Mahdollisuuksien talo ja hyvän mielen kohtaamispaikka keskustassa

Mahdollisuuksien talo Mahis on kaikille avoin matalan kynnyksen yhteisö, jonka tarkoituksena on tukea mielenterveyttä, sosiaalista hyvinvointia ja toimintakykyä. Mahiksen viikko-ohjelma koostuu erilaisista ryhmistä, jotka jakautuvat eri teemoihin: elämäntaidot, luovuus ja liikunta.

 

Setlementtikeskus Palosaari – monenlaista ryhmätoimintaa ja lounas

Toimintaa lapsille ja perheille

Harrastusryhmät aikuisille

 

Kielikahvila Almassa – Tervetuloa harjoittelemaan eri kieliä, tutustumaan uusiin ihmisiin ja pitämään hauskaa!

Valitse itsellesi mieluisa kielipöytä. Tietovisa ja keskustelukortit auttavat keskusteluissa. Tarjolla myös pientä purtavaa. Kerran kuukaudessa.

 

Kalyna Center – Rewellissä ystävyyskahvila ukranalaisille ja kaikille muulle!

Kahvia ja teetä on tarjolla. Myös lahjoituksia otetaan kiitollisena vastaan. Lämmin ja kodinomainen tunnelma.

Kaikille: Ryhmätoimintaa

Pääkirjastolla kirjallisuudesta kiinnostuneille samanhenkistä seuraa

Esimerkiksi: Kaunopiiri, Runopiiri, Dekkaripiiri

Folkhälsan – hyvinvointiin liittyviä ryhmiä kaikenikäisille ruotsiksi

Folkhälsan i Vasa järjestää kaikenikäisille ruotsinkielistä toimintaa, kuten liikuntaryhmiä ja perhekahvilan. Tavoitteena on yhdistää sukupolvet yhteisissä terveyttä edistävissä aktiviteeteissa.

 

Seurakunnan ryhmät

Seurakunnalla on tarjolla monenlaista toimintaa kaikenikäisille, sekä suomeksi että ruotsiksi.

Suomeksi Ruotsiksi

 

Punaisen Ristin Vaasan suomalaisen osaston ryhmät

Mm.

Naisten ryhmä: Ryhmä on monimuotoinen, eläväinen ja elämäniloinen kokoontumispaikka naisten ehdoilla. Ryhmään ovat lämpimästi tervetulleita kaikki naiset, jotka ovat kiinnostuneita olemaan mukana vapaamuotoisessa ryhmätoiminnassa, jonka toimintaan pystyy myös itse vaikuttamaan aktiivisesti.

Miesten ryhmä: Miesten ryhmässä jutellaan miesten kesken kahvikupposen äärellä. Ryhmään ovat lämpimästi tervetulleita kaikki miehet, jotka ovat kiinnostuneita olemaan mukana vapaamuotoisessa ryhmätoiminnassa, jonka toimintaan pystyy myös itse vaikuttamaan aktiivisesti.

Kultaisen iän kerho: Eläkeikäisille tarkoitettu vapaamuotoinen kerho, jossa virkistytään, viihdytään ja opitaan uutta.

 

Transryhmä – keskusteluryhmä sukupuolen moninaisuudesta

Ryhmä on tarkoitettu transsukupuolisille, muunsukupuolisille ja kaikille, jotka pohtivat sukupuoli-identiteettiään. Ryhmään ovat tervetulleita kaikenikäiset. Keskustellaan luottamuksellisesti sukupuoleen ja sen moninaisuuteen liittyvistä asioista.

Kaikille: Ystävätoimintaa

Kulttuurikaveri – kaveri, jonka kanssa tutustua kaupungin kulttuuritarjontaan

Puuttuuko kaveri, jonka kanssa olisi mukava käydä museoissa, taidenäyttelyssä, teatterissa, musiikkiesityksissä tai muualla lähiympäristössä? Kulttuuritarjontaan perehtynyt vertaisohjaaja, eli kulttuurikaveri lähtee seuraksi eri-ikäisille.

 

SPR:n ystävätoiminta – välittää vapaaehtoisia ystäviä toisen ihmisen läsnäoloa kaipaaville

Suomeksi Ruotsiksi

 

MLL:n kaveritoiminta – turvallinen aikuiskaveri lapselle

MLL:n kaveritoiminta on tarkoitettu 6-17-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka kaipaavat aikuista juttuseuraa ja mielekästä tekemistä luotettavan aikuisen seurassa.

 

Lapselle mieskaveri – Pienperheyhdistys ry ja Vaasan ensi- ja turvakoti ry

Mieskaveritoiminta on tarkoitettu yksin lastaan kasvattavien äitien vähintään 4-vuotiaille lapsille, joiden yhteys isään on heikko. Mieskaveritoiminnan tarkoitus on löytää lapsille kavereiksi tavallisia miehiä, joilla on aikaa ja halua viettää aikaa heidän kanssaan.

 

MLL:n ystäväksi maahanmuuttajaäidille – toiminta auttaa maahan muuttanutta äitiä tuntemaan olonsa kotoisammaksi

Toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäitien kotoutumista ja kielenoppimista.

 

Ystävänkortti Toiminta – Ystävätoiminta yhdistää kehitysvammaisia henkilöitä ja vapaaehtoisia ystäväpareiksi

Lapsille ja lapsiperheille

Perhetalo Myötätuuli – MLL:n lapsiperhepaikka lähellä keskustaa

MLL Vaasan yhdistys ylläpitää Perhetalo Myötätuulta, jossa järjestetään säännöllisesti lapsiperheille suunnattua toimintaa useita kertoja viikossa. Toiminta on kaikille avointa matalan kynnyksen toimintaa, ja suurin osa tapahtumista on maksuttomia.

 

Setlementin toimintaa lapsille ja perheille Palosaarella, Gerbyyssä ja Ristinummella

Vauva- ja perhekahviloita, isä-lapsiryhmiä, toimintaa uusperheille, lastenkerhoja.

 

Seurakunnan ryhmät lapsille ja lapsiperheille 

Seurakunnassa on tarjolla monenlaista toimintaa sekä suomeksi että ruotsiksi.

 

Folkhälsan – hyvinvointiin liittyviä ryhmiä kaikenikäisille ruotsiksi 

Folkhälsan i Vasa järjestää kaikenikäisille ruotsinkielistä toimintaa, kuten liikuntaryhmät ja perhekahvilan. Tavoitteena on yhdistää sukupolvet yhteisissä terveyttä edistävissä aktiviteeteissa.

Nuorille

Nuorisotalot – mahdollisuus rentoon ajanviettoon ystävien kanssa

Vaasan kaupungin nuorisopalveluilla on nuorisotiloja, joissa on tarjolla sekä ohjattua että nuorten itsensä järjestämää toimintaa. Tilat on tarkoitettu erityisesti yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille, mutta myös 5–6-luokkalaisille on omaa toimintaa. Nuorisotiloilla on mahdollista pelata esimerkiksi erilaisia lautapelejä, biljardia tai pingistä. Joillakin nuorisotiloilla on mahdollista myös harrastaa liikuntaa.

Kultsa, Keskusta

Sumppu, Vetokannas

Ristikka, Ristinummi

Huudi, Huutoniemi

Kyrölä, Vähäkyrö

 

Nuorisotila Cross – Vaasan suomalaisen seurakunnan kokoontumistila nuorille ja nuorille aikuisille

 

Nuorisopalveluiden sateenkaaritoiminta – turvallinen tila, johon saa tulla juuri sellaisena kuin on, yksin tai yhdessä

Matalakynnyksistä, rentoa ja yli 13-vuotiaille nuorille suunnattua toimintaa keskiviikkoisin klo 16-19.30 nuorisotalo Sumpulla. Paikalle voi tulla juomaan kupin kahvia, tutustumaan kivoihin tyyppeihin, juttelemaan ohjaajille tai ihan vaan rauhassa olemaan.

 

Regnbågscafé Vasa – ruotsinkielinen 12-18-vuotiaille sateenkaarinuorille suunnattu ryhmä joka toinen viikko 

 

Vaasan A-killan raitis olohuone ja ryhmät

Voit keskustella päihteettömässä seurassa kaikenlaisista asioista vertaistuen merkeissä. Juoda kahvin, lukea lehden tai pelata vaikka jotakin lautapeliä. Myös ryhmätoimintaa kuten kävely-, biljardi- ja peliryhmät.

 

VERKOSSA:

 

Sekasin Gaming – Discordissa turvallinen nuorille suunnattu verkkoyhteisö 

Serveri tarjoaa mahdollisuuden keskustella puhe- ja tekstikanavilla lähes 14 000 muun suomalaisen nuoren kanssa anonyymisti. Keskustelun turvallisuus varmistetaan 24/7 tapahtuvalla moderoinnilla. Vertaisten lisäksi serverillä toimii säännöllisesti eri alojen ammattilaisia nuorten tukena. Auki 24/7.

Aikuisille

Mahis – Mahdollisuuksien talo ja hyvän mielen kohtaamispaikka keskustassa

Mahdollisuuksien talo Mahis on kaikille avoin matalan kynnyksen yhteisö, jonka tarkoituksena on tukea mielenterveyttä, sosiaalista hyvinvointia ja toimintakykyä. Mahiksen viikko-ohjelma koostuu erilaisista ryhmistä, jotka jakautuvat eri teemoihin: elämäntaidot, luovuus ja liikunta. Tämän lisäksi kävijöillä on myös mahdollisuus ruokailla edullisesti, seurustella muiden ihmisten kanssa ja osallistua Mahiksen järjestämiin tapahtumiin.

 

Setlementin harrastuskerhot aikuisille Palosaarella ja Ristinummella

 

Pääkirjastolla kirjallisuudesta kiinnostuneille samanhenkistä seuraa 

Esimerkiksi: Kaunopiiri, Runopiiri, Dekkaripiiri

 

Kielikahvila Almassa – tervetuloa harjoittelemaan eri kieliä, tutustumaan uusiin ihmisiin ja pitämään hauskaa!

Valitse itsellesi mieluisa kielipöytä. Tietovisa ja keskustelukortit auttavat keskusteluissa. Tarjolla myös pientä purtavaa. Kerran kuukaudessa.

 

Punaisen ristin Vaasan suomalaisen osaston ryhmät

Mm.

Naisten ryhmä: Ryhmä on monimuotoinen, eläväinen ja elämäniloinen kokoontumispaikka naisten ehdoilla. Ryhmään ovat lämpimästi tervetulleita kaikki naiset, jotka ovat kiinnostuneita olemaan mukana vapaamuotoisessa ryhmätoiminnassa, jonka toimintaan pystyy myös itse vaikuttamaan aktiivisesti.

Miesten ryhmä: Miesten ryhmässä jutellaan miesten kesken kahvikupposen äärellä. Ryhmään ovat lämpimästi tervetulleita kaikki miehet, jotka ovat kiinnostuneita olemaan mukana vapaamuotoisessa ryhmätoiminnassa, jonka toimintaan pystyy myös itse vaikuttamaan aktiivisesti.

 

Vaasan A-killan raitis olohuone ja ryhmät

Voit keskustella päihteettömässä seurassa kaikenlaisista asioista vertaistuen merkeissä. Juoda kahvin, lukea lehden tai pelata vaikka jotakin lautapeliä. Myös ryhmätoimintaa kuten kävely-, biljardi- ja peliryhmät.

Ikäihmisille

Setlementin harrastuskerhot aikuisille Palosaarella, Gerbyyssä ja Ristinummella

 

Kulttuurisen vanhustyön ryhmät

Kulttuurikamari-ryhmät toimivat eri puolilla kaupunkia kohtaamispaikkana ikäihmisille. Tavoitteena on tavata rennossa ilmapiirissä ja tutustua uusiin ihmisiin sekä saada vaihtelua arkeen. Kerhojen teemat vaihtuvat ryhmäläisten toiveiden mukaisesti: eri alojen vierailijoita, keskustelutuokioita, muistijumppaa ja pieniä askarteluja.

Neulekahvila – Tule viihtymään Neulekahvilaan käsitöiden ja kahvin kera.

Senioriolkkari – kaikille avoin kohtaamispaikka Vähässäkyrössä

Kerran viikossa torstaisin klo 13-15 Vähäkyrötalolla.

 

Punaisen ristin Vaasan suomalaisen osaston ryhmät

Mm. Kultaisen iän kerho: Eläkeikäisille tarkoitettu vapaamuotoinen kerho, jossa virkistytään, viihdytään ja opitaan uutta.

 

Vaasan suomalaisen seurakunnan eläkeläisten kokoontumiset

Keskustassa, Vöyrinkaupungilla, Hietalahdessa, Gerbyssä, Huutoniemellä

 

Folkhälsan – hyvinvointiin liittyviä ryhmiä kaikenikäisille ruotsiksi

Folkhälsan i Vasa järjestää kaikenikäisille ruotsinkielistä toimintaa, kuten liikuntaryhmät ja perhekahvilan. Tavoitteena on yhdistää sukupolvet yhteisissä terveyttä edistävissä aktiviteeteissa.

 

Vaasan A-killan raitis olohuone ja ryhmät

Voit keskustella päihteettömässä seurassa kaikenlaisista asioista vertaistuen merkeissä. Juoda kahvin, lukea lehden tai pelata vaikka jotakin lautapeliä. Myös ryhmätoimintaa kuten kävely-, biljardi- ja peliryhmät.

 

PUHELINLINJOJA:

Vahvikelinja 

Puheluissa ratkotaan yhdessä aivopähkinöitä, visaillaan tai muistellaan mukavia ja jutustellaan. Mahdollisuus myös puhelinjumppaan istuen tai seisten. Vahvikelinjalla voi keskustella myös pienessä 3-4 henkilön ryhmässä.

 

VERKOSSA:

Lämpiön kahvilat 

Lämpiö kokoaa Suomen ikääntyneet yhteiseen verkkopalveluun laulamaan, liikkumaan, lukemaan ja katsomaan laadukkaita kulttuuriohjelmia yhdessä. Sisältöjä voi katsoa tallenteina tai suorina lähetyksinä. Digitaalinen alusta mahdollistaa myös vuorovaikutuksen muiden osallistujien kanssa. Samaa ohjelmaa katselevat voivat olla yhteyksissä toisiinsa chatin tai videopuhelun kautta. Lämpiön virtuaalisissa kahviloissa voit tavata muita Lämpiön käyttäjiä ja saada juttuseuraa.

Kohtaamispaikat verkossa

Kaverisovellus – Miten löytää aikuisena ystävä? 

Sovellus on maksuton ja kotimainen, aikuisille suunnattu palvelu, jonka avulla voi etsiä itselleen sopivia kavereita ja ystäviä yhteisten arvojen, harrastusten tai elämäntilanteen mukaan

 

Myös muita kaverisovelluksia löytyy hakemalla internetistä. 

 

Sekasin Gaming – Discordissa turvallinen nuorille suunnattu verkkoyhteisö 

Serveri tarjoaa mahdollisuuden keskustella puhe- ja tekstikanavilla lähes 14 000 muun suomalaisen nuoren kanssa anonyymisti. Keskustelun turvallisuus varmistetaan 24/7 tapahtuvalla moderoinnilla. Vertaisten lisäksi serverillä toimii säännöllisesti eri alojen ammattilaisia nuorten tukena. Auki 24/7.

 

Lämpiön kahvilat 

Lämpiö kokoaa Suomen ikääntyneet yhteiseen verkkopalveluun laulamaan, liikkumaan, lukemaan ja katsomaan laadukkaita kulttuuriohjelmia yhdessä. Sisältöjä voi katsoa tallenteina tai suorina lähetyksinä. Digitaalinen alusta mahdollistaa myös vuorovaikutuksen muiden osallistujien kanssa. Samaa ohjelmaa katselevat voivat olla yhteyksissä toisiinsa chatin tai videopuhelun kautta. Lämpiön virtuaalisissa kahviloissa voit tavata muita Lämpiön käyttäjiä ja saada juttuseuraa.