Ohita valikko
Wasa Station havainnekuva

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Yle muuttaa Wasa Stationiin

Julkaistu: 28.1.2020

Päivitetty: 16.12.2021

Yle ja rakennusyhtiö YIT ovat solmineet vuokrasopimuksen, jonka mukaan Ylen Vaasan toiminnot muuttavat Vaasan keskustaan rakennettavaan Wasa Stationiin. Sopimus on kaupungin näkökulmasta merkittävä edistysaskel Wasa Station -hankkeen etenemisen ja toteuttamisen kannalta. 

Sopimus merkittävä askel Wasa Stationin toteutumisessa

Kaupunginhallitus päättää Wasa Stationin rakentamisvaiheen käynnistämisestä kaupungin osalta kevään aikana.
Ylen ja YIT:n sopimus on merkittävä edistysaskel hankkeen etenemisen ja toteuttamisen kannalta, kun rakennuttajan tavoittelema vuokralaisten määrä kasvaa.

– Ylen päätös siirtää toiminta Wasa Stationin tiloihin on merkittävä edistysaskel Wasa Stationin etenemisessä. Lisäksi Vaasalle tämä merkitsee Vaasan näkyvyyden vahvistumista niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maria Tolppanen iloitsee.

Sivistystoimen toimialajohtaja Christina Knookala luonnehtii Ylen päätöksen parantavan musiikki- ja kongressikeskuksen vetovoimaa tapahtumapaikkana.
– Jo suunnitteluvaiheessa voimme ottaa huomioon mediatalon tarvitsemat tekniset vaatimukset. Tämä tuo uusia mahdollisuuksia kaikkien musiikki- ja kongressitapahtumien taltiointiin ja näkyvyyteen, Knookala sanoo.

Wasa Stationin keskeinen sijainti ja modernit tilat ratkaisivat

Ylen mukaan muutto tapahtuisi aikaisintaan syksyllä 2023. Wasa Stationiin muuttaisivat Yle Pohjanmaa, Yle Österbotten ja Svenska Ylen muut toiminnot nykyisistä Ahventien tiloista Palosaarella.

Yle Suomen päällikkö Jyri Kataja-Rahkon mukaan muutto olisi Yle Pohjanmaan kannalta merkittävä. – Haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla. Olisi mahtava juttu, että päästäisiin ihmisten pariin keskelle Vaasaa, Kataja-Rahko sanoo. Lisäksi Yle toimitilapalveluiden päällikön Veli-Matti Uotisen mukaan Ylelle on tärkeää saada käyttöönsä modernit tilat.

Hankkeen eteneminen

– Kaupunginhallitus päättää hankkeen rakentamisvaiheen käynnistämisestä kaupungin osalta. Valtuusto päättää musiikki- ja kongressikeskuksen rahoitukseen liittyvästä takauksesta. Tavoitteena on tuoda nämä asiat päätöksentekoon kevään kuluessa, teknisen toimen toimialajohtaja Markku Järvelä kertoo.

Wasa Station on Vaasan keskustaan rakennettava urbaani kohtaamispaikka ja tapahtumakeskus, johon rakennetaan musiikki- ja kongressikeskus, urheilu- ja monitoimitiloja, hotelli, asuntoja sekä liiketiloja.