Ohita valikko
Kuvassa Jenny Peräsarka WasaGroupista

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Yritykset houkuttelevat Aalto-yliopiston tekniikan opiskelijoita töihin Vaasaan

Vaasalaisia työnantajia lähtee yhdessä 25.10. Urakokkareille Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan Aalto-yliopiston diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Mukana ovat Wärtsilä, ABB, YIT, WasaGroup, Wapice, Devatus, TK-Engineering ja Vaasan kaupunki.

Urakokkarit ovat jatkoa korkeakouluopiskelijoiden täsmärekrytointiin kehitetystä konseptista ”Karriärsitzen”, jota testattiin onnistuneesti Uumajassa viime helmikuussa. Konseptin ansiosta Uumajan yliopistolla opiskelevia suomalaisia korkeakouluopiskelijoita haki ja pääsikin Vaasaan kesätöihin.

– Koska rekrytointikonsepti toimi Uumajassa, testaamme nyt samaa Aalto-yliopistolla. Yrityksille tämä on fiksu keino rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä, sanovat konseptin yhdessä kehittäneet kehittämispäällikkö Nina Hautio Vaasan kaupungilta ja yritysneuvoja Olav Nylund VASEKista.

Urakokkarit-tapahtumaan osallistuvan WasaGroupin henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka kertoo, että he haluavat houkutella Pohjanmaalta kotoisin olevia rakennus- ja arkkitehtialan opiskelijoita Vaasaan töihin.

– Palkkaamme vuosittain lukuisia alan opiskelijoita ja valmistuneita. Ensi vuoden uutuutena tarjoamme alkuvaiheen rakennusalan korkeakouluopiskelijoille myös monipuolista WasaTrainee-ohjelmaa, Peräsarka lisää.

Wapice Oy tarjoaa harjoittelijoille mahdollisuuden oppia laaja-alaisesti erilaisia teknologioita teköälystä data-analytiikkaan ja ohjelmointiin asiakas- ja tuotekehitysprojekteissa.

– Tarjoamme myös joustavat työsuhteet ja mahdollisuuden osa-aikatyöhön, kertoo HR Coordinator Jaana Asiala Wapice Oy:stä.

TK-Engineering Oy haluaa puolestaan löytää uusia talentteja ja kehittää heistä CAN-teknologian huippuosaajia. Yritykseen voi hakea tekemään lopputyötä, kesätöihin tai työharjoitteluun.

Urakokkarit järjestetään yhteistyössä Aalto-yliopiston osakunnan Teknologföreningenin kanssa.

Lue myös: Harjoittelupaikka sai Aronin miettimään uudelleen Suomeen palaamista.

Julkaistu: 08.10.2019