Ohita valikko
talo

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasuminen on vaihtoehto asunnon ostamiselle ja vuokraamiselle.

Asumisoikeusasunto on asunto, jota asukas hallitsee, mutta ei omista. Maksamalla asumisoikeusmaksuna 15 % asunnon hankintahinnasta ja sen jälkeen kuukausittain kohtuullista käyttövastiketta, saa oikeuden hallita asuntoa omistusasunnon tapaan. Asumisoikeusmaksu palautetaan asukkaalle poismuuton yhteydessä rakennuskustannusindeksin muutoksen mukaisesti korjattuna.

Asumisoikeusasunnon hakeminen

Asumisoikeusasuntoa varten tarvitaan järjestysnumero, jota haetaan Vaasan kaupungin kiinteistötoimesta. Lisäksi hakijan tulee ilmoittaa asumisoikeushakemuksella Vaasan Asumisoikeus Oy:lle mistä asunnosta on kiinnostunut. Asumisoikeusasunnon ja järjestysnumeron hakemiseen tarvittavat lomakkeet löytyvät Vaasan Asumisoikeus Oy nettisivuilta.

Siirry tästä Vaasan Asumisoikeus Oy:n sivuille

HUOM!

Asumisoikeusasuntojen asukasvalinnassa siirrytään määräaikaisiin järjestysnumeroihin ja valtakunnalliseen jonotusjärjestelmään. Jatkossa asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää järjestysnumerot asumisoikeusasumiseen. Uudistus astuu voimaan 1.9.2023, jolloin voit hakea uutta järjestysnumeroa. Nykyiset järjestysnumerot ovat voimassa 31.12.2023 asti.

Lue lisää: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen sivuilta ja Ympäristöministeriön sivuilta.

Vaasan Asumisoikeus Oy