Ohita valikko
Paikallisliikenne

Lastenvaunut, polkupyörät ja lemmikkieläimet

Lastenvaunut

Yksi aikuinen saa matkustaa ilmaiseksi lastenvaunuissa olevan lapsen kanssa mihin aikaan päivästä tahansa.

Aikuisen on koko matkan ajan huolehdittava lapsesta sekä siitä, etteivät lastenvaunut tai rattaat pääse liikkumaan tai kaatumaan. Vaunujen pyörät on lukittava. Lastenvaunut tulee aina nostaa sisään ja ulos keskiovesta. Vaunut tulee sijoittaa niille varattuun tilaan niin, että kaikki pääsevät liikkumaan bussissa ja poistumaan bussista turvallisesti.

Polkupyörät

Polkupyörien, sähköpotkulautojen ja muiden isokokoisten tavaroiden ottamisesta bussiin päättää kuljettaja tilanteen mukaan, etenkin ruuhka-aikaan polkupyörien kuljettamisesta kuljettaja voi kieltäytyä matkustajien kyytiin mahtumisen varmistamiseksi.

Pyörän kanssa kulkeminen busseissa on sallittu hiljaisina aikoina klo 9.30 – 13.00 ja klo 17.00 jälkeen sekä viikonloppuisin. Pyörästä veloitetaan oman ikäryhmän ja maksutavan mukaisesti. Esimerkiksi aikuisten kertalipun lisäksi pyörästä veloitetaan seuraavasti:

  • Käteisellä maksettaessa 2,00€
  • Mobiililipulla 3,00€
  • Waltti-arvokortilla 1,33€

Tarkemmat hintatiedot löydät hinnastosta.

Taittopyörä taitettuna kädessä kantaen sekä pikkulasten potkupyörä luetaan matkatavaroiksi, eikä niistä peritä maksua.

Lemmikkieläimet

Vaasan paikallisliikenteessä noudatetaan Linja-autoliiton suositusta eläinten kuljetuksesta, jonka mukaan tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä voidaan kuljettaa bussissa saattajan kanssa ja vastuulla, mikäli bussissa on tilaa. Lemmikkieläimet sijoitetaan bussiin siten, että niistä mahdollisesti aiheutuva haitta minimoituu. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan. Bussissa jo allergisella matkustajalla on ensisijaisesti oikeus valita paikka ja tarvittaessa jopa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta bussiin. Kanssamatkustajat eivät kuitenkaan voi estää opas- tai avustajakoiraa nousemasta autoon.