Ohita valikko
Paikallisliikenne

Kela-koulumatkatukilippu

Waltti-kortille ladattava Kelan koulumatkatukilippu on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille (lukio, ammattikoulu tms.), joka saa Kelan 1.8.2021 alkaen myöntämää koulumatkatukea 7 km ylittävälle matkalle.

Lipun myöntämisperusteet on määritetty koulumatkatukea koskevassa laissa ja asetuksessa. Tarkempia tietoja löydät Kelan ja Waltin sivuilta.

Waltti-matkakortti on ensisijainen koulumatkatukilippu Vaasassa ja Vähänkyrön alueilla. Matkahuollon lipputuote tulee kyseeseen vasta, jos Waltti-vuoroilla ei voi matkustaa molempiin suuntiin kodin ja koulun välillä.

Maksuttomaan koulutukseen oikeutetut opiskelijat

Uuden oppivelvollisuuslain mukaiset opiskelijat ovat oikeutettuja maksuttomaan koulutukseen. Voit saada koulumatkatukea, jos koulumatkasi yhteen suuntaan on vähintään 7 kilometriä. Tarkista Kelan sivuilta, oikeuttavatko opintosi koulumatkatukeen.

Oppilaitos selvittää opiskelijansa mahdollisuuden käyttää olemassa olevaa joukkoliikennettä ja antaa ostotodistuksen siihen kulkutapamalliin, joka opiskelijalle on mahdollinen. Oppilaitos myös opastaa kulkutapojen ja korvausten selvittämiseen liittyvissä asioissa.

Opiskelijat, joilla ei ole oikeutta maksuttomaan koulutukseen

Voit saada koulumatkatukea, jos koulumatkasi yhteen suuntaan on vähintään 10 kilometriä. Tarkista tarkemmat ehdot Kelan sivulta.

Asiakaspalvelun yhteystiedot:

Bussikortit, löytötavarat ja linja- ja aikatauluneuvonta

Lifti asiakaspalvelupiste
Kauppakeskus Rewell, 2 krs
Avoinna arkisin 10-17
Aikataulutiedustelut

Vekka Group Oy
Puh. 03 622 650
asiakaspalvelu.vaasa@vekkagroup.fi
www.vekka.fi