Ohita valikko

Lähimaksu Vaasan joukkoliikenteessä

Voit maksaa Vaasan joukkoliikenteen lipun helposti, nopeasti ja turvallisesti lähimaksulla.

Lähimaksu helpottaa ja nopeuttaa bussilipun maksamista. Alkuvaiheessa lähimaksu toimii A-vyöhykkeellä lähimaksuominaisuudella varustetuilla Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard -korteilla. Myöhemmin lähimaksu laajenee muille vyöhykkeille ja maksuvalikoimaan lisätään Apple Pay ja Google Pay.

Varaudu toistaiseksi vaihtoehtoisen maksutavan käyttöön

Kaikissa Liftin busseissa ei ole tällä hetkellä lähimaksulukijoita. Laitetoimitukset ovat viivästyneet maailmanlaajuisen komponenttipulan takia. Noustessa linja-autoon on varauduttava maksamaan matkan vaihtoehtoista maksutapaa käyttäen. Matkan voi Liftissä maksaa käteisellä rahalla, Waltti-matkakortilla tai mobiililipulla.

Lähimaksulukijan puuttuminen linja-autosta ei oikeuta ilmaiseen matkaan, jälkikäteen maksettaviin hyvityksiin eikä muulla maksutavalla ostettujen lippujen voimassaoloajan pidennyksiin.

Lähimaksussa on päiväkohtainen maksukatto

Busseissa lähimaksuun on liitetty maksukatto, joka tarkoittaa kiinteää päiväkohtaista hintaa. Maksukatto on maksimimäärä mitä asiakkaalta voidaan veloittaa päivän, eli kello 00.00 ja 23.59 välisenä aikana.

Vaikka käyttäisit korttia bussin etälukijassa kymmeniä kertoja päivässä, maksat kaikista yhden päivän aikana ostamistasi lipuista enintään päivälipun hinnan.

Myöhemmin maksukattoa laajennetaan kerta- ja päivälipuista edelleen viikkolippuihin.

Maksukatto on syy sille, että voit maksaa lähimaksulla vain omat matkasi. Pankkikortti on henkilökohtainen bussilippusi. Jos haluat maksaa samalla kertaa useamman henkilön matkan, voit käyttää bussilipun ostamiseen toista pankkikorttia, Waltti-korttia, Waltti-mobiilia tai käteistä.

Näin maksat bussimatkan lähimaksulla

  1. Valitse näytöltä ”lähimaksu”-painike.
  2. Vaasassa käytössä on aluksi vain A-vyöhyke, sinun ei tarvitse valita erikseen vyöhykkeitä.
  3. Aseta maksukortti etälukijan vasemmalla puolella olevaan kortinlukijaan. Jos maksu onnistuu, lukijalaite ilmoittaa matkustusvyöhykkeet ja näyttöön tulee OK-merkki.

Lähimaksu

Hinnasto ja maksutapahtumien tarkistaminen

Lähimaksulla ostetun kertalipun hinta A-vyöhykkeellä on 1,50€. Päivälippu maksaa 5,20€. Tutustu hinnastoon täällä.

Maksukortilla maksetaan aina bussiin noustessa. Järjestelmä tarkistaa vaihtoyhteyden voimassaolon, eikä veloita vaihtoajan puitteissa tehdystä uudesta matkasta uutta maksua.

Voit tarkistaa maksutapahtumat ja tulostaa maksukortilla maksetuista matkoista kuitin jälkikäteen kirjautumalla maksukortin debit-puolen numerosarjalla asiakasportaaliin osoitteessa lifti.littlepay.com

Jos maksukortilla ei ole katetta lippua ostettaessa, laite ei hyväksy korttia. Jos järjestelmä ei pysty veloittamaan jo matkustettua matkaa, menee maksukortti sulkulistalle, eikä sillä voi matkustaa uudelleen ennen kuin veloittamattomat matkat on pystytty veloittamaan kortilta. Suorituksen jälkeen kortilla voi jälleen matkustaa normaalisti.