Ohita valikko

Yleisöluennot ja tapahtumat

Yleisöluennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Yleisöluentoja järjestetään:

  • Raastuvankatu 31
  • Kirkkopuistikko 15
  • Verkkoluentoina

Tekoäly, kirjoittaminen ja ajattelu
Silvia Hosseini

Miten kirjailijat hyödyntävät tekoälyä luomistyön apuna? Entä miten algoritmit ja kielimallit uhkaavat luovaa työtä?

Kirjailija, kriitikko ja kirjoittamisen opettaja Silvia Hosseini pohtii tekoälyn mahdollisuuksia ja uhkia kirjoitus- ja muussa luovassa työssä. Hän pohtii mahdollisuuksia ja toisaalta kielteisiä vaikutuksia oppimiseen ja ajatteluun. Rutiininomainen työ, jonka ihminen mielellään antaisi koneiden hoidettavaksi, on luovuuden kannalta arvokasta, jopa välttämätöntä.

Silvia Hosseini on Tampereella asuva kirjailija, kriitikko ja kirjoittamisen opettaja, joka on kirjoittanut kaksi esseekokoelmaa sekä syksyllä 2023 ilmestyvän tietokirjan Kirjallisuuden kiihottava historia. Hosseinin tekstejä on ilmestynyt muun muassa Suomen Kuvalehdessä ja Helsingin Sanomissa, ja hän on monille tuttu ääni myös radiosta.

Terve selkä
Sonja Viljanen, personal trainer

Selkäkipu on erittäin yleistä ja koskettaa melkein jokaista elämän jossakin vaiheessa. Kipu voi olla ohimenevää tai jäädä pysyväksi. Taustalla on usein selän tukilihaksiston heikkous ja käyttämättömyys. Oikein kohdistettu liike on lääke ja mahdollistaa rakenteiden vahvistumisen. Lähes kaikki hyötyvät aktiivisesta selkäkuntoutuksesta.

Valtakunnallista selkäviikkoa vietetään 16.-22.10.2023. Luento kuuluu selkäviikon ohjelmaan ja järjestetään yhteistyössä Selkäyhdistyksen kanssa.

Keikarit, herrasmiehet ja muut peruukkipäät
Kustaa H.J. Vilkuna

Luento käsittelee muotia, kuluttamista ja palveluammattien rantautumista Suomeen ja niihin liittyvää vallankäyttöä.

Kustaa H. J. Vilkuna on Suomen historian tutkija ja professori Jyväskylän yliopistossa. Vilkuna on kirjoittanut lukuisia tutkielmia kulttuuri-, mentaliteetti-, sosiaali- ja taloushistorian aloilta, esimerkiksi Juomareiden valtakunta, isonvihan aikaa käsitellyt Viha sekä Paholaisen sota.

 

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu suomeksi

  • 0400 868 110 / 040 198 1261 (ma–pe klo 8–16)

Asiakaspalvelu ruotsiksi

  • 040 6299 133 (ma–to klo 10–16)

Asiakaspalvelu ja laskutus