Ohita valikko
Öjbergetin talviurheilukeskus

Suksi Vaasan seudulle siitä!

Myös näin talviaikaan Vaasan seutu on täynnä tekemistä. Hiihtoladut ja laskettelurinteet ovat mainio resepti onnistuneelle talvipäivälle. Monipuoliset ladut tarjoavat hiihtomahdollisuudet niin perheen pienimmille kuin oman elämänsä iivoniskasillekin. Lähestyvien talvilomien kunniaksi kokosimme listan Vaasan ja sen lähialueiden mielenkiintoisimmista hiihtokeskuksista.  Täältä löydät näppärästi reitit jokaiselle tyylille ja taitotasolle.

Monipuolista menoa jylhässä Öjbergetissä

Noin 10 kilometriä Vaasan keskustasta sijaitsevalla talviurheilukeskus Öjbergetillä voi laskettelun lisäksi myös hiihtää. Valittavissa on useita valaistuja reittejä pituuksiltaan 3, 4, ja 5 km. Maastot ovat mielenkiintoisia sekä vaihtelevia, joten täällä saat varmasti hien pintaan. Lisäksi näköetäisyydellä hiihtokeskuksesta on tasainen harjoittelulatu sekä vauhdikas pulkkamäki perheen pienimmille menijöille. Kolmen isomman laskettelurinteen lisäksi ollaan tänä vuonna avattu aloitteiljoille oma rinne jossa mattohissi. Alueelta löytyy myös grillikota jossa maistuu vaikka retimakkarat mukavan talvipäivän lomassa. Täältä löytyy myös kahvila josta saa ostaa pientä purtavaa ja lämmintä juotavaa.

Öjberget

Kisamaisemiin Vöyrin hiihtokeskukseen

Vöyrin hiihtokeskus on noin 30 kilometrin päässä Vaasan keskustasta. Vöyristä löydät mahtavat puitteet hiihtää niin rinteessä kuin ladulla. Noin 3 kilometriä pitkä valaistu latu tarjoaa mahdollisuuden sekä perinteiseen että vapaaseen tyyliin. Täällä voit haastaa itseäsi toden teolla hiihdon Suomen Cupistakin tutuissa maisemissa.

Luonnonkaunis Närpiön Vargberget/Susivuori

Vaasan lähiseudulta Närpiön Susivuorelta löytyy 7,5 kilometriä valaistuja latuja. Susivuoren upeissa ja luonnonkauniissa maisemissa kiertävillä laduilla voit sivakoida niin perinteisellä kuin vapaallakin. Jos lumitilanne salli lähtee Vargbergetista myös pidempi 12 kilometrin lenkki, joskin ilman valoja, mutta kevättalven kolkutellessa ovelle riittä luonnonvaloa jo pitkälle iltaan. Monipuolisen latuverkoston lisäksi alueella on myös uudenkarhea ampumahiihtostadion, joten puitteet ovat kunnossa.

Vaasasta löytyy ladut joka lähtöön

Myös Vaasan keskustan lähettyviltä löytyy lukuisia eripituisia hiihtoreittejä kaikentasoisille suksijoille. Esimerkiksi Vaskiluodon kuntorata, joka sijaitsee vain n. 2 kilometriä keskustasta, on mainio talvipäivän kohde sekä perinteisen että vapaan tyylin hiihtäjille. Vajan 3 kilometrin lenkki sopii myös rauhalliselle perhelenkille mitä mainioimmin.

Vaasan kaupungin monipuolisiin hiihtoreitteihin pääset tutustumaan vielä tarkemmin täältä.

Kestävä meren jää mahdollistaa uusia ympäristöjä urheilla.

Hyvät jäätalvet ovat luonnossa liikkujan etuoikeus. Hiihto, pyöräily ja kävely jäällä ovat mainioita tapoja ottaa talvesta ilo irti. Jäillä liikkuvan täytyy kuitenkin tietää riskit ja varustautua oikein.

Vaasan kaupunki ylläpitää jää latuja silloin kuin siihen on mahdollisuus. Jäälatujen tekeminen pyritään aloittamaan viikolla 7–8. riippuen jään paksuudesta/koostumuksesta sekä lumipeitteestä jään päällä. Mikäli olosuhteet ovat suotuisat, voidaan latuja tehdä jo aikaisemmin. Merivesi voi myös toisinaan nousta jään päälle ja reitiltä voi löytyä märkiä tai liukkaita alueita.

Muistathan, että jäällä liikut aina omalla vastuulla. https://viisaastivesilla.fi/jaalla/jarki-jaalla-opas/

 

Sinua saattaa myös kiinnostaa