Ohita valikko
Henkilöt pitävät palaveria

Onnistumiset syntyvät ammattilaisten yhteistyöllä

Kun Vaasassa järjestetään tapahtuma, se järjestetään kunnolla – siitä pitävät huolen Vaasanseudun Areenat, Visit Vaasa ja Vaasan Sport. Organisaatiorajat ylittävä mutkaton yhteistyö välittyy tapahtumajärjestäjille konkreettisena apuna ja tekemisen ilona.

Pohjanmaalla puhalletaan aidosti yhteen hiileen: kun tapahtumanjärjestäjän kanssa on lyöty kättä päälle, kaikki kolme taustaorganisaatiota ovat valmiit käärimään hihat. 

– Olemme siitä erityisiä, että kommunikaatiomme pelaa ja kynnys auttaa toisiamme on matala, Laila Schauman Visit Vaasasta summaa.

Koska taustaorganisaatiot ovat ketteriä, tapahtumajärjestäjä saa aidosti tarvitsemansa avun, ei puolivillaista bulkkiratkaisua.

– Meiltä löytyy eri konsepteja riippuen tilaisuudesta, ja tuemme jokaista tapahtumaa räätälöidysti. Siinä me olemme täällä Vaasassa erityisen hyviä, Schauman kehaisee.

– Meillä kaikilla kolmella on erilaiset kontaktiverkostot, ja voimavaramme yhdistämällä voimme toimia hyvin laajalla kentällä, Vaasan Sportin tapahtumajohtaja Ari-Pekka Soini komppaa.

Meiltä löytyy eri konsepteja riippuen tilaisuudesta, ja tuemme jokaista tapahtumaa räätälöidysti. Siinä me olemme täällä Vaasassa erityisen hyviä.

Vaasan Sähkö Areenaa hallinnoi Vaasanseudun Areenat, areenan tiloista ja ravintolapalveluista vastaa Vaasan Sport ja Visit Vaasa tukee tapahtumajärjestäjää ideoinnissa ja konkreettisissa järjestelyissä niin paljon kuin on tarvis.

– Vaikka hommaamaan bussikuljetuksen lyhyellä varoajalla, jos sellainen on unohtunut, Schauman vinkkaa.

Talkookulttuurista ammattilaisten apuun

Tapahtumien järjestämistä pidetään nykyään niin haasteellisena, ettei monikaan organisaatio tai yhdistys tohdi siihen lähteä. Kyse on kuitenkin kulttuurin murroksesta.

– Ennen vanhaan kaiken pystyi tekemään talkoilla, mutta sellaista henkeä ei enää samalla tavalla ole, Laila Schauman on huomannut.

Konsertteja ja urheilutapahtumia aletaan puuhata yleensä puolta vuotta–vuotta aiemmin, isoja liittopäiviä jopa kahta vuotta ennen itse tapahtumaa, Pia Reini Vaasanseudun Areenoista kuvailee. 

– Meillä on jo useita varauksia vuodelle 2022.

Siksi apua on osattava pyytää ajoissa muilta.

– Jos yrittää tehdä kaiken itse, lopputulos on usein melkein hyvä ja kallis, Schauman toteaa.

Pohjanmaalla on sellainen mentaliteetti, ettemme halua fuskata vaan tehdä niin kuin tulee hyvä

Tapahtumanjärjestäjien onneksi Pia Reini, Ari-Pekka Soini ja Laila Schauman ovat valmiita auttamaan aina alkuideoinnista jälkisiivoukseen saakka niin paljon kuin tarvitaan. Sen lisäksi, että kolmikko organisoi tapahtumia työkseen, heitä ohjaa halu tehdä asiat hyvin.

– Pohjanmaalla on sellainen mentaliteetti, ettemme halua fuskata vaan tehdä niin kuin tulee hyvä, Laila Schauman summaa.

Helppo tulla ja viihtyä

Toimivan taustaorganisaation lisäksi kaupungin palvelut ja maltillinen hintataso ovat keränneet kiitosta.

– Vähänkin isomman tapahtuman pystyy järjestämään Vaasassa kilpailukykyiseen hintaan ilman, että tasosta tarvitsee tinkiä, Ari-Pekka Soini kuvailee.

Uudenlainen tapahtumapaikka avaa lähes rajattomat mahdollisuudet

Vaasa on ideaalipaikka erityisesti pohjoismaisille tapahtumille, sillä junalla pääsee näppärästi keskustaan asti, lentokenttä on yksi maan vilkkaimmista maakuntakentistä ja laivayhteys Uumajaan toimiva.

– Kansainvälisyys ja usean kielen puhuminen eivät ole täällä mikään lisäominaisuus vaan ne kuuluvat vaasalaiseen arkeen, Laila Schauman muistuttaa. 

Uudistunut Vaasan Sähkö Areena paikkaa tyhjiön kaupungin auditoriotarjonnassa: ennen yliopiston 500 hengen ja Botniahallin 5 000 hengen tilojen välistä puuttui välimalli, mutta uudesta areenasta saa 1 600 hengen auditorion yhtään tuolia liikuttamatta.

Uudenlainen tapahtumapaikka avaa lähes rajattomat mahdollisuudet, uskoo Ari-Pekka Soini.

– Perinteisten musiikki- ja messutapahtumien lisäksi esimerkiksi lastentapahtumille, yritysten erityyppisille kokoontumisille, näyttelyille ja vaikka kansainvälisen tason urheilulle on nyt aivan erinomaiset puitteet. 

ihmiset lähdössä kokouksesta

Vaasa tapahtumakaupunkina

Vaasa on Suomen toiseksi kansainvälisin kaupunki ja seudulla on Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskittymä. Persoonalliset palvelut yhdistettynä helppoon liikkumiseen luovat unohtumattomat puitteet tapahtumien järjestämiselle.

5 syytä järjestää tapahtuma Vaasan seudulla

Vaasan Sähkö Areenan tilat – Muuntautumiskykyinen elämysten keskus

Urheilua, konsertteja, kulttuuritapahtumia, messuja, seminaareja ja kokouksia – vasta uudistetusta Vaasan Sähkö Areenasta on moneksi.

Tutustu