Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Tietoa kävijöille

Ohjeet turvalliseen Taiteiden Yön viettoon – tietoa kävijöille

1. Yleinen:

Kaikesta huolimatta vietämme Taiteiden Yötä 6.8.2020. On kuitenkin otettava huomioon, että Koronan aiheuttama pandemia ei ole ohi. Tämän vuoksi toivomme, että kaikki tapahtumaan osallistuvat henkilöt noudattavat hallituksen asettamia rajoituksia ja ohjeistuksia.

Pyydämme, että kaikki kävijät seuraavat myös alla mainittuja ohjeita, jotta voimme viettää yhdessä turvallista Taiteiden Yötä. Löydät myös tapahtuma-alueiden sisäänkäynneiltä kirjalliset ohjeet, miten alueella tulee toimia.

1.1. Hygienia

Huolehdithan käsihygieniasta. Järjestämme käsidesinfiointipisteitä tapahtuma-alueille, joten muistathan käyttää niitä, varsinkin saapuessasi. Näin pidät huolta itsesi ja muiden turvallisuudesta. Käytä myös käsien pesuun tarkoitettuja vesipisteitä mahdollisuuksien mukaan. Tiloihin varataan saippuaa, roskakoreja sekä kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä. Wc-tilat tarkistetaan usein ja siivotaan tehostetusti.

1.2. Turvaväli

Tapahtumapaikoilla tulee noudattaa kahden metrin turvaväliä, myös jonotuksen aikana.

1.3. Ihmismäärä

Tietyillä tapahtumapaikoilla on edelleen käytössä rajoitukset ihmismäärää koskien.  Hietasaaren tapahtuma-alueella saa olla maksimissaan 500 henkilöä kerralla.  Fannyn ja Rewell Centerin tapahtuma-alueilla maksimihenkilömäärä on 50. Tulethan ajoissa, jos haluat varmistaa sisäänpääsysi. Ajoissa saapuminen vähentää myös jonojen muodostumista. Jos jonoja kuitenkin muodostuu, muista noudattaa kahden metrin turvaväliä.

1.4. Sairastuminen

Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Näin pidät huolen omasta, mutta myös muiden kävijöiden turvallisuudesta. Koronavirukselle tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi ja ripuli.

1.5. Maksaminen

Suosittelemme, että kävijät käyttäisivät kontaktittomia maksutapoja, kuten kortti- ja lähimaksua mahdollisuuksien mukaan.  Maksupäätteitä puhdistetaan ja desinfioidaan tehostetusti.

Korona-asiakirja