Ohita valikko
Merenkurkun Saaristo kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin.
Merenkurkussa on hyvät kalastusmahdollisuudet.

Kalastus

Oletko kenties nähnyt, kuinka Raippaluodon sillalta kalastetaan silakoita silakkalitkalla, jossa saattaa olla jopa 10 koukkua? Silakat ja jopa nelisenkymmentä muuta kalalajia uiskentelee Merenkurkun matalissa ja ravintorikkaissa vesissä. Kokeile siis kalaonneasi!

Merenkurkussa voi kalastaa ympäri vuoden. Talvella kannattaa lähteä ahvenpilkille Raippaluodon tai Björkön sisäsaariston jäille. Hauen tavoittaa virvelillä karikoiden ja ruovikoiden tuntumasta kesästä syksyyn. Kesällä voi kalastella sekä rannoilta että veneestä.

Karikkoisissa vesissä navigointiavuksi kannattaa ottaa kalastusopas. Saaristossa asuvat kalastusoppaat tietävät varmasti parhaat kalapaikat! Heiltä voi myös vuokrata kalastusvälineitä ja veneitä. Katso kalastukseen liittyviä palveluita tarjoavat yrittäjät täältä.

Ennen kalastusretkeäsi

Muista myös, että jokaisen yli 18- ja alle 65-vuotiaan tulee maksaa kalastonhoitomaksu. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.

Lue lisää kalastonhoitomaksusta ja sen maksamisesta täältä.

Tarkista myös mahdolliset kalastusrajoitukset täältä.

Lisäksi Vaasan kalavesillä verkko-, katiska- ja iskukoukkukalastusta harjoittavalla tulee olla mukanaan Kansalaisinfosta ostetut henkilökohtaiset pyydysmerkit. Lue lisää pyydysmerkeistä täältä.