Ohita valikko
Merenkurkun Saaristo kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin.
Pipopäinen henkilö katsoo Saltkaretin näkötornista avautuvaa moreenimaisemaa.

Luova Merenkurkku

Luova Merenkurkku -hankkeen tavoitteena on kehittää Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen tiloja ja kävijäkokemuksia sekä miettiä uusia maailmanperintötuotteita ja tapahtumia. Tiloihin lukeutuvat vierailukeskus Maailmanperintöportti sekä maailmanperintökuntien viralliset infopisteet. Hankkeessa halutaan myös osallistaa paikallisia toimijoita ja yrittäjiä. Hanketta vetää Merenkurkun maailmanperintö ry, ja sitä rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Hanke on käynnissä aikavälillä marraskuu 2021 – huhtikuu 2023. Alla on listattuna hankkeessa tuotettuja kävijäkokemuksia ja tapahtumia.

Kävijäkokemuksia

Tapahtumia

  • Merenkurkun saariston tarinat täyttävät yhteensä 7 maanantai-iltaa ympäri saariston elo- ja syyskuussa 2022. Jokaisella illalla on oma paikka ja teema. Tervetuloa kuulemaan, kertomaan ja jakamaan tarinoita! Tarinaillat ovat kaksikielisiä, ja iltojen johdantotarinoita kerrotaan suomeksi ja ruotsiksi. Björköbyn ja Raippaluodon illoissa on mukana suomenkielisiä kertojia. Kahvitarjoilu!

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää Luova Merenkurkku -hankkeeseen liittyen, ota yhteyttä joko hankevetäjä Piia Oravaan tai hankesuunnittelija Fia Antukseen.