Ohita valikko
Opiskelijat ammatillisessa koulutuksessa

Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus on suunnattu sekä nuorille että aikuisille, eri elämänvaiheissa.

Uupuuko sinulta toisen asteen tutkinto, haluatko vaihtaa alaa tai syventää osaamistasi? Silloin ammatillinen koulutus voi olla juuri sinua varten.

Vaasassa ammatillista koulutusta tarjoavat Vamia sekä Yrkesakademin i Österbotten.  Tutustu opiskelumahdollisuuksiin oppilaitosten omilla verkkosivuilla!

Ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa eri tasoilla aiemmasta osaamisesta ja työkokemuksesta riippuen: ammatillisena perustutkintokoulutuksena, ammatti- tai erikoisammattitutkintona. Lisäksi voit suorittaa vain osia tietyistä tutkinnoista.

Yhteishaku ja jatkuva haku

Ammatilliseen koulutukseen voi hakea ympäri vuoden jatkuvan haun kautta. Jos haet ammatilliseen perustutkintokoulutukseen peruskoulusta tai lukiosta, niin haet pääasiassa yhteishaun kautta. Ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin haet aina jatkuvan haun kautta.

Voit suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja tai tutkinnon osia myös työvoimakoulutuksena. Ammatillinen työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Opiskelijavalinnat tekee TE-palvelut.