Ohita valikko

Sosiaali- ja terveysala

Sosiaali- ja terveysala on jatkuvassa myllerryksessä ja kehittyy jatkuvasti. Alalle kaivataan kipeästi uusia, vastuullisia ammattilaisia. Alalla työskentely on tiimipelaamista, sillä työssä pääsee tekemään yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa sekä toimitaan kaikenikäisten ihmisten kanssa.

Kun haluat sosiaali- ja terveysalan hallinnon huippuosaajaksi, Vaasan yliopisto tarjoaa siihen mahdollisuuden. Sosiaali- terveyshallintotieteessä analysoidaan hyvinvointiyhteiskuntaa sekä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmiä organisaatio- ja johtamisoppien näkökulmasta.

Vaasan yliopiston sivut.

Vaasan ammattikorkeakoulussa voi opiskella sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi. Jo valmistuneille ja työkokemusta hankkineille ammattilaisille VAMKissa on tarjolla sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto.

Vaasan ammattikorkeakoulun sivut.

Ruotsinkielisestä ammattikorkeakoulu Noviasta valmistuvat kätilöt, sairaanhoitajat, bioanalyytikot, röntgenhoitajat, terveydenhoitajat ja sosionomit ovat kovaa valuuttaa pohjoismaisilla työmarkkinoilla ruotsin kielen osaamisensa vuoksi. Novialla on mahdollisuus suorittaa myös ylempi AMK-tutkinto sosiaali- ja terveysalalta. Nursing-ohjelmassa sairaanhoitajaksi opiskellaan kokonaan englanniksi.

Ammattikorkeakoulu Novian sivut.

Tutustu sosiaali- ja terveysalan opintoihin tarkemmin korkeakoulujen omilta sivuilta.