Ohita valikko

ALEX MARKWITH: REACTIVITY 24.5.-12.6.2022

Artikkelin kategoriat: Museot ja näyttelyt

Alex Markiwtihin näyttelyssä esillä taiteilijan viimeiaikaisia maalauksia ja veistoksia.

Reactivity on Alex Markwithin yksityisnäyttely, jossa on viimeaikaisia maalauksia ja veistoksia, jotka korostavat Markwithin käytännön improvisoivaa ja intuitiivista luonnetta.ā

Veistokset alkavat kehittyä jo studion ulkopuolella, kun Markwith kerää esineitä, kuten rakennustarvikkeita ja metsän oksia, ja yhdistää arkkitehtonista ja orgaanista, luonnollista ja keinotekoista. Oksien luonnolliset kaaret ja epäsäännölliset muodot ovat ristiriidassa koneellisesti leikatun vanerin tai muovin kovakantisten kappaleiden, verhotun kankaan tai ketjujen kanssa.

Näyttelyn suurin teos Approximation of the Unknown on kolme metriä pitkä, ja siinä yhdistyvät sekä maalauksen että kuvanveiston tekniikat. Tämä on tavallaan näyttelyn toiminta-ajatus: taiteilijan käden esittämisen ja asioiden fyysisyyden vastakkainasettelu.

Intuitiivisesti maalatut ja rakennetut teokset yrittävät päästä käsiksi alitajuntaan siltana tekijän ja katsojan välillä. Taiteilija kyseenalaistaa maalauksen ja kuvanveiston rajat välineinä ja pyrkii löytämään uusia ilmaisumuotoja näistä perinteisistä taidemuodoista.