Förbigå menyn

ALEX MARKWITH: REACTIVITY 24.5.-12.6.2022

Artikelkategorier: Museer och utställningar

En utställning av Alex Markwith – nya målningar och sculpturer

Reactivity är en soloutställning av Alex Markwith med nya målningar och skulpturer som belyser den improvisatoriska och intuitiva karaktären i Markwiths konstnärskap.

Skulpturerna börjar utanför studion när Markwith samlar in föremål som byggmaterial och grenar från skogen och kombinerar arkitektoniskt och organiskt, naturligt och artificiellt. Grenarnas naturliga kurvor och oregelbundna former står i kontrast till hårda bitar av maskinsågad plywood eller plast, draperat tyg eller kedjor.

Approximation of the Unknown, det största verket i utställningen, är tre meter långt och kombinerar tekniker från både måleri och skulptur. På sätt och vis är detta utställningens uppdragsbeskrivning: att kontrastera representationen av konstnärens hand med sakernas fysiska karaktär.

Verken är intuitivt målade och konstruerade och försöker få tillgång till det undermedvetna som en bro mellan skaparen och betraktaren. Konstnären ifrågasätter gränserna för måleri och skulptur som medier och försöker upptäcka nya uttrycksformer inom dessa traditionella konstformer.