Ohita valikko

‘AWAKE’

Artikkelin kategoriat: Museot ja näyttelyt

Mural reveal and live Music performance

Outdoor event

Program:
15:15-15:45 welcome & artist talks
16:00-16:40 concert

Olet lämpimästi tervetullut viettämään syksyistä iltapäivää ulkoilmassa taiteen, hyvän seuran ja lämpimien herkkujen parissa keskelle Övermarkin maaseutumaisemaa.

Esittelyssä on taiteilijoiden Bekim Hasaj’n ja Valentina Gelainin kevään ja kesän 2023 aikana maalaama paikkasidonnainen muraali ’Awake’, jossa he antoivat uudet värit, uuden elämän ja tarkoituksen päätien varrella olevalle ladolle, joka on rakennettu vuonna 1947.
Taideteos avaa Black Box Genesis -hankkeen, jossa kehitetään julkista taidetta Pohjanmaan maaseudulla (D.P.A.R.A.). Tavoitteena on ymmärtää paremmin julkisen taiteen eri muotojen hyötyjä, osaamista ja kehittämistä syrjäisissä ja harvaan asutuissa ympäristöissä.

Pilottihankkeessa tehtiin monialaista yhteistyötä äänitaiteilijan kanssa, joka loi hankkeen viitekehyksen ja konseptin mukaista musiikkia, jota voi kuunnella samalla, kun tarkastelee taidetta ja ympäröivää maisemaa ja uppoutuu niihin.
Muusikko Michele Uccheddu ei ainoastaan luonut puhuttelevan teoksen ’Under’, vaan myös työsti ’Awake Aqua’ -kokoelmaa, joka koostuu viidestä kappaleesta, mukaan lukien kyseinen kappale, joka avaa sunnuntaina pidettävän konsertin maalatun ladon vieressä… aivan pellolla!

Lisäksi Övermark Byaråd -yhdistys ja paikalliset asukkaat järjestävät upean nuotion ja ”kahvinurkkauksen”, jossa voit lämmitellä ja nauttia välipalaa ja kuumia juomia.
Suosittelemme pukeutumaan mukavasti ja käyttämään mutaan sopivia kenkiä… ja paikallisia tulemaan paikalle pyörällä, sillä erillistä parkkipaikkaa ei ole, kiitos.

Odotamme innolla tapaamistamme… Tervetuloa!

360 asteen seinämaalauksessa ’Awake’ esitetään abstraktio ympäröivästä maisemasta monitasoisena maanalaisena maaperänä, puiden ja metsän näköalapaikkoina sekä geometristen viivojen luoman dynaamisesti muotoillun taivaan muodossa. Kolme eläimellistä hahmoa on suunniteltu tämän abstraktin maiseman ’maaperän’ alle, joka symboloi kasvavia siemeniä, ’heräämistä’ talvikaudelta, uudestisyntymistä, nousua metaforisessa ilmaisussa, jota voidaan soveltaa moniin erilaisiin sosiaalisiin yhteyksiin elämässämme. Sekä eläimellisten hahmojen luominen että abstrakti väri-muoto-leikki ovat saaneet inspiraationsa taideteoksen toteuttamispaikasta. Kahden taiteilijan yksilöllinen tyyli ja työskentelytapa on yhdistetty ja kehitetty ainutlaatuiseksi taideteokseksi.

Michelen tutkimus, joka keskittyy veden elementtiin, käy vuoropuhelua paikkasidonnaisen muraalin ’Awake’ kanssa ja kietoutuu sen aiheisiin ja ympäristöön. Musiikillinen sävellys, johon sisältyy hypnotic & post-technoa, kehittyy yhdistämällä ja syntetisoimalla elektronisia elementtejä ja digitaalista käsittelyä, muistuttamalla veden eri vaiheista, ikuisista muutoksista, jotka johtavat elementin aina muuttamaan tilaansa. Tutkitaan väistämätöntä suhdetta, joka sitoo elämän veteen, ja vahvaa symboliikkaa, jonka olemme liittäneet siihen koko olemassaolomme ajan.

Event by Black Box Genesis in collaboration with O3SIDIAN aka Michele Uccheddu & the contribution of Övermark Byaråd.

Many thanks to Magdalena Lindroos (location manager) and Patrik & Lilli Groop(barn owner) / The project and event are supported by Svenska Kulturfonden, Svensk-Österbottniska Samfundet & Närpes stad – Närpiön kaupunki.

Michele Uccheddu’s live performance is also supported by Svenska Kulturfonden & Konstsamfundet.