Ohita valikko

Get Together Network

Yhteenveto Get Together Networkin toiminnoista kaikille ulkomailta Vaasaan työn, puolison tai opintojen perässä muuttaneille ja muille kansainvälisyydestä kiinnostuneille.

Hankkeen aikana Get Together -verkoston tarkoituksena oli tapaamisten, tietoiskujen ja muun toiminnan avulla edistää alueellemme muuttaneiden vaivatonta asettautumista, avustamalla mielekkään vapaa-ajan rakentamisessa ja tarjoamalla mahdollisuuden verkostoitua ja tavata uusia ihmisiä. Alla yhteenveto järjestetyistä tapahtumista.

How to Manage the Dark Season - webinaari 10/2022

Miten pysyä virkeänä pimeänä vuodenaikana? Tähän aiheeseen palasimme jälleen vuoden takaisen positiivisen palautteen innoittamina webinaarissamme ”How to Manage the Dark Season”.

Tämänkertaisessa ohjelmassa psykoterapeutti Elina Pajunen antoi vinkkejä oman hyvinvoinnin edistämiseen ja erityisasiantuntija Elina Viitasaari Pohjanmaan kriisikeskus Valosta kertoi mm. ACT – menetelmän harjoituksista.

Omia kokemuksiaan olivat jakamassa Ivonne Carlos ja Melissa Ferrari, jotka molemmat ovat asuneet Suomessa noin kaksi vuotta. Ivonne mainitsi löytäneensä viherkasvien hoidosta mukavaa tekemistä talven ajaksi ja Melissa kertoi pitävänsä lumesta ja nauttivansa ulkoilmassa olemisesta myös kylmällä säällä. Melissa oli myös huomannut, että sellaisen uuden harrastuksen löytäminen jossa pystyt edistymään talven aikana, antaa hyvää motivaatiota ja energiaa arkeen.

Lisäksi keskustelu sivusi talvipukeutumista ja muistutuksen heijastimen tärkeydestä. Lisää vinkkejä voit lukea täältä!

Ilta päättyi Pauliina Haaviston pitämään rentoutumisharjoitukseen.

Welcome to Vaasa & Meteoria Söderfjärden - 09/2022

Keskiviikkona 28.9 reilun 60 henkilön ryhmä vieraili Söderfjärdenin Meteoriihessä – ainutlaatuisessa vierailukeskuksessa keskellä Suomen kauneinta meteoriittikraatteria.

Meteoria Söderfjärden in pictures

Alman 21.9 järjestämä, englanninkielinen Welcome to Vaasa -luento tarjosi uusille kaupunkilaisille mielenkiintoista tietoa kaupungista ja sen tarjoamista palveluista.

Welcome to Vaasa in pictures

Summer Get Together - 06/2022

Juhannusviikon tiistaina 21.6 kokoonnuimme Onkilahdenpuistoon viettämään iltaa erilaisten pelien, tanssin ja ennen kaikkea yhdessäolon merkeissä.

Outdoor Summer Get Together 21.6 Vaasa – in pictures

Spring Get Together - 05/2022

11.5 vietimme Vaasassa Spring Get Together tapahtumaa jonka avasi kaupunginjohtaja Tomas Häyry. Kävijöille oli tarjolla käsityö-, kulttuuri- ja tanssityöpajoja, kevyttä tarjoilua ja ennen kaikkea mahdollisuus tavata uusia ihmisiä. Vaasan Welcome Officen 10-vuotista taivalta juhlisti maukas vadelmakakku!

Spring Get Together 11.5 Vaasa – in pictures

Samana päivän Kokkolassa järjestettiin ensimmäinen  International Kokkola Day. Päivällä ohjelmassa oli seminaari ja yleisöluoento kaupungintalolla, opastettu kävelykierros Neristanissa ja illan Get Together -tapahtumassa pääkirjaston Welcomo Officella mm. muotinäytös ja musiikkiesityksiä.

Possibilities to do Voluntary Work in Vaasa - webinaari 02/2022

Eri alojen yhdistykset kertoivat 15.2.2022 tarjoamistaan vapaaehtoistyön mahdollisuuksista Vaasassa. Englanninkielisessä webinaarissa toimintaansa esitelleet yhdistykset toivottivat tervetulleiksi kaikki kiinnostuneet. Mitä kielivaatimuksiin tulee, jonkin verran suomea tai ruotsia on hyvä osata, mutta englannillakin pääsee alkuun.

Illan alustavan puheenvuoron  piti Vaasan kaupungin hyvinvointijohtaja Virve Flinkkilä.

Yhdistysten esitykset (pdf-tiedostoina):

Opastettu kävely - 01/22

Tammikuussa 2022 järjestetty opastettu kävely Vaasan keskustassa houkutteli noin 45 henkilöä kuulemaan tarinoita kaupungin historiasta, sen asukkaista ja sen rakennuksista.

Tapahtuma näytti olevan erittäin tervetullut tapa saada ensikosketus kaupunkiin. Opastettuja kävelyjä kannattaisi ehdottomasti jatkaa säännöllisesti toistuvina tapahtumina, esim. kaksi kertaa vuodessa.

Get Together Network - kick-off ja suunnittelu 12/2021

Joulukuussa 2021 lähdimme miettimään, miten TCE -hanke voisi toimia tukena verkoston ja vapaa-ajan toiminnan suunnittelussa, kohderyhmänä henkilöt,  jotka eri syistä ovat muuttaneet ulkomailta Vaasan alueelle.

Ensimmäinen kokoontuminen ja ideariihi järjestettiin 2.12 Almassa. Paikalla oli asiasta innostuneita henkilöitä, jotka toivat esille omia ajatuksiaan ja kommentoivat toistensa ideoita.

Seuraava tapaaminen järjestettiin heti 16.12 ja tuolloin esiteltiin yhteenveto ideoista ja annettiin vinkkejä jo olemassa olevista toiminnoista. Esitysten pohjalta ja yhteistoimin ryhmän kanssa, toimintaa lähdettiin suunnittelemaan keväälle 2022.

How to Manage the Dark Season - webinaari 11/2021

Miten pysyä virkeänä marraskuun pimeydessä? Tähän aiheeseen halusimme löytää vastauksia webinaarissamme ”How to Manage the Dark Season”.

Ravinnon ja liikunnan merkityksestä oli kertomassa ravitsemusterapeutti Katarina Mäkynen. Esityksessään Katarina painotti mm. säännöllisen ruokailun, hyötyliikunnan ja unen vaikutusta virkeystilaamme.

Omia kokemuksiaan olivat jakamassa Quan Hoang, alunperin Vietnamista, ja Pablo Cisneros Chavira, kotoisin Meksikosta. He ovat kokeneet Suomen syys- ja talvikuukausien haasteet ja koska pimeä vuodenaika saapuu vääjäämättä, kannattaa asennoitua positiivisin mielin. Erittäin tärkeänä he pitävät ystävien merkitystä ja yhteisen ajanvieton esim. ruoanlaiton, muusikin, elokuvien ja muun yhdessäolon muodossa. Päivien ollessa lyhyimmillään, Pablo muistutti hyödyntämään päivänvaloa edes hetken verran piipahtamalla ulkona vaikkapa ruokatauolla.

Lisäksi keskustelu sivusi talvipukeutumista, talvella pyöräilyä ja muistutuksen heijastimen tärkeydestä. Lisää vinkkejä voit lukea täältä!