Ohita valikko

Get Together Network

Verkosto kaikille ulkomailta Vaasaan työn, puolison tai opintojen perässä muuttaneille ja muille kansainvälisyydestä kiinnostuneille. Kevättapahtumat 11.5 sekä Kokkolassa että Vaasassa!

Get Together -verkoston tarkoituksena on tapaamisten, tietoiskujen ja muun toiminnan avulla edistää alueellemme muuttaneiden vaivatonta asettautumista, avustamalla mielekkään vapaa-ajan rakentamisessa ja tarjoamalla mahdollisuuden verkostoitua ja tavata uusia ihmisiä. Tervetuloa mukaan ryhmään!

International Kokkola Day 11.5 

Tervetuloa viettämään kansainvälisen Kokkolan päivää! Ohjelmassa mm. seminaari ja yleisöluento kaupungintalolla, opastettu kävelykierros Neristanissa ja illalla Get Together -tapahtuma pääkirjaston Welcome Officella.

Spring Get Together 11.5 Vaasa – in pictures!

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille! Tapahtuman avasi kaupunginjohtaja Tomas Häyry, kävijät saivat kokeilla käsityö-, kulttuuri- ja tanssityöpajoja, nauttia kevyestä tarjoilusta ja ennen kaikkea tavata uusia ihmisiä. Vaasan Welcome Officen 10-vuotista taivalta juhlistimme maukkaalla vadelmakakulla!

Possibilities to do Voluntary Work in Vaasa - webinaari 02/2022

Eri alojen yhdistykset kertoivat 15.2.2022 tarjoamistaan vapaaehtoistyön mahdollisuuksista Vaasassa. Englanninkielisessä webinaarissa toimintaansa esitelleet yhdistykset toivottivat tervetulleiksi kaikki kiinnostuneet. Mitä kielivaatimuksiin tulee, jonkin verran suomea tai ruotsia on hyvä osata, mutta englannillakin pääsee alkuun.

Illan alustavan puheenvuoron  piti Vaasan kaupungin hyvinvointijohtaja Virve Flinkkilä.

Yhdistysten esitykset (pdf-tiedostoina):

Opastettu kävely - 01/22

Tammikuussa 2022 järjestetty opastettu kävely Vaasan keskustassa houkutteli noin 45 henkilöä kuulemaan tarinoita kaupungin historiasta, sen asukkaista ja sen rakennuksista.

Tapahtuma näytti olevan erittäin tervetullut tapa saada ensikosketus kaupunkiin. Opastettuja kävelyjä kannattaisi ehdottomasti jatkaa säännöllisesti toistuvina tapahtumina, esim. kaksi kertaa vuodessa.

Get Together Network - kick-off ja suunnittelu 12/2021

Joulukuussa 2021 lähdimme miettimään, miten TCE -hanke voisi toimia tukena verkoston ja vapaa-ajan toiminnan suunnittelussa, kohderyhmänä henkilöt,  jotka eri syistä ovat muuttaneet ulkomailta Vaasan alueelle.

Ensimmäinen kokoontuminen ja ideariihi järjestettiin 2.12 Almassa. Paikalla oli asiasta innostuneita henkilöitä, jotka toivat esille omia ajatuksiaan ja kommentoivat toistensa ideoita.

Seuraava tapaaminen järjestettiin heti 16.12 ja tuolloin esiteltiin yhteenveto ideoista ja annettiin vinkkejä jo olemassa olevista toiminnoista. Esitysten pohjalta ja yhteistoimin ryhmän kanssa, toimintaa lähdettiin suunnittelemaan keväälle 2022.

How to Manage the Dark Season - webinaari 11/2021

Miten pysyä virkeänä marraskuun pimeydessä? Tähän aiheeseen halusimme löytää vastauksia webinaarissamme ”How to Manage the Dark Season”.

Ravinnon ja liikunnan merkityksestä oli kertomassa ravitsemusterapeutti Katarina Mäkynen. Esityksessään Katarina painotti mm. säännöllisen ruokailun, hyötyliikunnan ja unen vaikutusta virkeystilaamme.

Omia kokemuksiaan olivat jakamassa Quan Hoang, alunperin Vietnamista, ja Pablo Cisneros Chavira, kotoisin Meksikosta. He ovat kokeneet Suomen syys- ja talvikuukausien haasteet ja koska pimeä vuodenaika saapuu vääjäämättä, kannattaa asennoitua positiivisin mielin. Erittäin tärkeänä he pitävät ystävien merkitystä ja yhteisen ajanvieton esim. ruoanlaiton, muusikin, elokuvien ja muun yhdessäolon muodossa. Päivien ollessa lyhyimmillään, Pablo muistutti hyödyntämään päivänvaloa edes hetken verran piipahtamalla ulkona vaikkapa ruokatauolla.

Lisäksi keskustelu sivusi talvipukeutumista, talvella pyöräilyä ja muistutuksen heijastimen tärkeydestä. Lisää vinkkejä voit lukea täältä!