Ohita valikko
business

Kansainvälisen rekrytoinnin tuki yrityksille

Tarvitseeko yrityksesi tukea ja tietoa kansainvälisestä rekrytoinnista? Olemme koonneet hyödyllistä tietoa ja inspiraatiota aiheeseen.

Kasvua kansainvälisistä osaajista -asettautumispalvelut

Kokka kohti Suomea -hankkeen Kasvua kansainvälisistä osaajista -asettautumispalvelut tarjoaa pk-yrityksille rahoitusta relokaatiopalveluiden hankintaan kun yritys rekrytoi kansainvälisen osaajan Suomen ulkopuolelta. Tavoitteena on sujuvoittaa Suomeen muuttavien osaajien maahan tulon alkuvaihetta. Palkkaava yritys valitsee mitä palvelupaketteja se työntekijälleen hankkii: maahantulon ensivaiheen palvelut (2500€ + alv), asumisen järjestelyt (2500€ + alv) ja puolison työelämävalmiuksien tukeminen (1500€ + alv). Korvausprosentti on 80%, kuitenkin korkeintaan 5000€/yritys.

Palvelun tarjoaa Finland Relocation Services Oy. Palvelun sisältö, lisätiedot ja hakuohjeet verkkosivulta www.kohtisuomea.fi 

Palvelun esite löytyy tästä

Kansainvälinen osaaja työyhteisössä

VAMIAn tuottamissa videoissa, eri alan yritykset kertovat omista kokemuksistaan kansainvälisen osaajan palkkaamisesta ja heidän vaikutuksestaan työyhteisöön.

Devatus

Närpes Trä & Metall

Prohoc

Restaurant Bank

YAn suunnitteleman verkkokurssin avulla enemmän tietoa ja työvälineitä siihen, miten koko työyhteisönne voi moninaisuuden huomioonottaen työskennellä tasavertaisemmin, tehokkaasti ja kieltä tukien.

Johdanto kurssin sisältöön (tekstitetty suomeksi).

Koko kurssipaketti – Kansainvälisessä työyhteisössä

Kansainvälisen rekrytoinnin opas

Kokka kohti Suomea -hanke (ESR) on osana TEMn koordinoimaa Talent Boost -toimenpideohjelmaa laatinut kattavan kv-rekrytointeja käsittelevän oppaan. Oppaaseen on kerätty tietoja asioista, jotka tulee huomioida, kun harkitaan kansainvälisen työntekijän rekrytointia.

Täältä löydät koko oppaan ja myös tiivistelmän siitä.

Valmennusta pk-yrityksille

IMAGO-valmennus vahvan työnantajamielikuvan rakentamiseen pk-yrityksille

Miten johtaa työntekijäkokemusta, houkutella oikeat osaajat ja erottua edukseen työmarkkinoilla, kun kilpailu osaajista käy koko ajan kuumempana ympäri Suomea?

Kilpailu osaavasta työvoimasta käy koko ajan kuumempana ympäri Suomea. On osattava hakea oikeat osaajat kasvun tueksi ja vakuuttaa heidät vahvalla työnantajamielikuvalla. On huolehdittava, että tulevaisuuden onnistumisen kannalta riittävä monimuotoisuus säilyy yrityksessä ja erilaisia osaajia osataan johtaa oikein.

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueiden yrityksille suunnattu maksuton valmennuskokonaisuus käynnistyy toukokuussa. Valmennuksen teemana on vahvan työnantajamielikuvan rakentaminen sisältä ulospäin.

Kokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä valmennusiltapäivästä:

  • Työnantajamielikuvan perusteet 25.5.2022, klo 11–16
  • Osaajamarkkinointi 8.6.2022, klo 11–16
  • Onnistunut rekrytointi 22.6.2022, klo 11–16

Maksuttomat valmennukset ovat suunnattu erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten johdolle ja HR:lle sekä muille avainhenkilöille. Valmennukset ovat ryhmämuotoisia verkostovalmennuksia, joihin voi osallistua 10–20 yritystä. Valmennukset toteutetaan etäyhteydellä.

Valmennukset toteutetaan yhteistyössä TE-toimiston, ELY-keskuksen ja Aava & Bangin kanssa. Valmentajina toimivat Aava & Bangin viestinnän, markkinoinnin ja HR:n asiantuntijat.

Lisätietoja: imago@te-toimisto.fi

Valmennukset ovat osa valtakunnallista IMAGO-hanketta, jota koordinoi Pirkanmaan TE-toimisto. Hanketta rahoittaa Työelämän monimuotoisuusohjelma ja se toteuttaa osaltaan Talent Boost -toimenpideohjelmaa.