Ohita valikko
business

Kansainvälisen rekrytoinnin tuki yrityksille

Tarvitseeko yrityksesi tukea ja tietoa kansainvälisestä rekrytoinnista? Olemme koonneet hyödyllistä tietoa ja inspiraatiota aiheeseen.

Kasvua kansainvälisistä osaajista -asettautumispalvelut

Kokka kohti Suomea -hankkeen Kasvua kansainvälisistä osaajista -asettautumispalvelut tarjoaa pk-yrityksille rahoitusta relokaatiopalveluiden hankintaan kun yritys rekrytoi kansainvälisen osaajan Suomen ulkopuolelta. Tavoitteena on sujuvoittaa Suomeen muuttavien osaajien maahan tulon alkuvaihetta. Palkkaava yritys valitsee mitä palvelupaketteja se työntekijälleen hankkii: maahantulon ensivaiheen palvelut (2500€ + alv), asumisen järjestelyt (2500€ + alv) ja puolison työelämävalmiuksien tukeminen (1500€ + alv). Korvausprosentti on 80%, kuitenkin korkeintaan 5000€/yritys.

Palvelun tarjoaa Finland Relocation Services Oy. Palvelun sisältö, lisätiedot ja hakuohjeet verkkosivulta www.kohtisuomea.fi 

Palvelun esite löytyy tästä

Kansainvälinen osaaja työyhteisössä

TCEn osahankkeena YA on suunnitellut verkkokurssin joka antaa enemmän tietoa ja työvälineitä siihen, miten koko työyhteisönne voi moninaisuuden huomioon ottaen työskennellä tasavertaisemmin, tehokkaasti ja kieltä tukien.

Johdanto kurssin sisältöön (tekstitetty suomeksi).

Koko kurssipaketti – Kansainvälisessä työyhteisössä

Lähikoulutuspäivä Närpiössä 12.10, koulutuskieli ruotsi

Lähikoulutuspäivä Pietarsaaressa 2.11, koulutuskieli ruotsi

VAMIA on omassa osahankkeessaan tuottanut videoita, joissa eri alan yritykset kertovat omista kokemuksistaan kansainvälisen osaajan palkkaamisesta ja heidän vaikutuksestaan työyhteisöön.

Devatus

Närpes Trä & Metall

Prohoc

Restaurant Bank

Vaasan kaupunki, palveluasuminen

VAMM Steel

Wärtsilä

 

 

Kansainvälisen rekrytoinnin opas

Kokka kohti Suomea -hanke (ESR) on osana TEMn koordinoimaa Talent Boost -toimenpideohjelmaa laatinut kattavan kv-rekrytointeja käsittelevän oppaan. Oppaaseen on kerätty tietoja asioista, jotka tulee huomioida, kun harkitaan kansainvälisen työntekijän rekrytointia.

Täältä löydät koko oppaan ja myös tiivistelmän siitä.

Valmennusta pk-yrityksille

IMAGO-valmennus vahvan työnantajamielikuvan rakentamiseen pk-yrityksille

Miten johtaa työntekijäkokemusta, houkutella oikeat osaajat ja erottua edukseen työmarkkinoilla, kun kilpailu osaajista käy koko ajan kuumempana ympäri Suomea?

Kilpailu osaavasta työvoimasta käy koko ajan kuumempana ympäri Suomea. On osattava hakea oikeat osaajat kasvun tueksi ja vakuuttaa heidät vahvalla työnantajamielikuvalla. On huolehdittava, että tulevaisuuden onnistumisen kannalta riittävä monimuotoisuus säilyy yrityksessä ja erilaisia osaajia osataan johtaa oikein.

Maksuttomat valmennukset ovat suunnattu erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten johdolle ja HRlle sekä muille avainhenkilöille. Valmennukset ovat ryhmämuotoisia verkostovalmennuksia, joihin voi osallistua 10–20 yritystä. Valmennukset toteutetaan etäyhteydellä.

Valmennukset toteutetaan yhteistyössä TE-toimiston, ELY-keskuksen ja Aava & Bangin kanssa. Valmentajina toimivat Aava & Bangin viestinnän, markkinoinnin ja HR:n asiantuntijat.

Lisätietoja: imago@te-toimisto.fi

Valmennukset ovat osa valtakunnallista IMAGO-hanketta, jota koordinoi Pirkanmaan TE-toimisto. Hanketta rahoittaa Työelämän monimuotoisuusohjelma ja se toteuttaa osaltaan Talent Boost -toimenpideohjelmaa.

Vahvempi työyhteisö työelämävalmentajan avulla

Pohjanmaan ELY-keskus tarjoaa työelämävalmentajapalvelua vahvistamaan pk-yritysten ja kansainvälisen työvoiman osaamista. Työelämävalmentaja auttaa tunnistamaan kehityskohteita, kartoittamaan tarpeita ja luomaan innovatiivisia ratkaisuja monimuotoisiin työyhteisöihin, kansainvälisten työntekijöiden työpaikkaosaamisen ja työhyvinvoinnin lisäämiseksi. Työelämävalmentajapalvelu tukee Pohjanmaan ELY-keskusalueella toimivien pk-yritysten valmiuksia toimia työnantajana kansainväliselle työvoimalle. Samalla edistetään kansainvälisen työvoiman juurtumista suomalaisiin työympäristöihin ja Suomen yhteiskuntaan.

Tästä maksuttomasta valmennuksesta pk-yritykset saavat hyvän alun tavoitteidensa saavuttamiselle kohti parempaa työyhteisöä,  työhyvinvoinnin, yhteenkuuluvuuden ja tuottavuuden merkeissä!

Lisätiedot: 

  • Torbjörn Strand, työelämävalmentaja, Pohjanmaan ELY-keskus
  • torbjorn.strand@ely-keskus.fi; +358 295 028 636