Ohita valikko

Tietosuoja sosiaalisessa mediassa

Vaasan kaupunki ei kerää sosiaalisen median kautta henkilötietoja tai käytä niitä esimerkiksi sosiaalisen median palvelun ulkopuolisiin markkinointitarkoituksiin.

Mikäli esimerkiksi jonkin kilpailun kautta kerätään erillisellä lomakkeella henkilötietoja, pyydetään näissä henkilötietojen käyttöön suostumusta erikseen sekä kerrotaan, miten henkilötietoja käytetään ja säilytetään. 

Yksityisviestejä säilytetään vain niiden aktiivikäytön eli keskustelun ajan. Tämä jälkeen ne poistetaan. Toiminnan parantamiseen liittyvää palautetta kerätään ja käytetään ilman henkilötietoja.  

Emme käsittele arkaluontoisia tietoja tai henkilökohtaisia asioita sosiaalisen median palveluissa. Esimerkiksi emme käy keskustelua terveydentilasta tai laskuista. 

Voimme jakaa muiden käyttäjien julkisissa someprofiileissa Vaasaan liittyviä tekstejä, kuvia ja videoita omissa kanavissamme. Tällöin kerromme aina alkuperäisen lähteen erikseen, ellei se jo jakotiedoissa tule ilmi. 

Julkaisemamme videot ja valokuvat julkisista tapahtumista tai tilaisuuksista ovat rinnastettavissa journalistisiin sisältöihin, jolloin niistä ei synny henkilörekisteriä. Muissa kuin julkisissa tilaisuuksissa otetuista kuvista ja videoista keräämme aina kuvausluvilla suostumuksen kuvien ja videoiden käyttöön. 

Käyttäessäsi erilaisia sosiaalisen median palveluita, olet hyväksynyt kunkin palvelun käyttöehdot. Sosiaalisen median palvelun tarjoaja toimii tällöin rekisterinpitäjänä. Palvelun käyttöehdoissa kerrotaan, miten palvelu käyttää henkilötietojasi ja miten voit estää tietojesi käytön esimerkiksi kohdennetussa markkinoinnissa.