Förbigå menyn

Dataskydd i sociala medier

Vasa stad samlar via sociala medier inte in personuppgifter eller använder dem för exempelvis externa marknadsföringsändamål i kanaler på sociala medier.

Om man exempelvis via en tävling samlar in personuppgifter med en separat blankett, begär man skilt om tillstånd för användningen av personuppgifterna och berättar hur uppgifterna används och förvaras.

Privatmeddelanden bevaras bara under den aktiva användningen, dvs. under diskussionen. Efter det avlägsnas de. Respons i anslutning till förbättrande av verksamheten samlas in och används utan personuppgifter.

Vi behandlar inte känslig information eller personliga ärenden i kanalerna på sociala medier. Vi diskuterar inte t.ex. hälsotillstånd eller fakturor.

Vi kan dela Vasarelaterade texter, foton och videor från andra användares offentliga profiler i sociala medier i våra egna kanaler. Då anger vi alltid den ursprungliga källan skilt, om det inte framgår redan i delningsuppgifterna.

De videor och foton som vi publicerar från offentliga evenemang eller tillställningar är jämförbara med journalistiskt innehåll, varvid inget personregister uppstår för dem. För foton och videor från andra än offentliga tillställningar samlar vi alltid med fotograferingstillstånd in samtycke för användning av fotona och videorna.

När du använder olika kanaler på sociala medier, har du godkänt användningsvillkoren för vardera kanal. Tillhandahållaren av kanalen är då personuppgiftsansvarig. I användningsvillkoren för kanalen framgår hur den använder dina personuppgifter och hur du kan förhindra att dina uppgifter används för t.ex. riktad marknadsföring.