Ohita valikko

Energistä elämää

Vaasa on vireä asukkaidensa elämänlaatuun panostava rannikkokaupunki

Ihmiset ovat todella mukavia, luonto kaunis ja kaupunki yllättävän eloisa. Valitsimme sijainnin liiketoiminnallisista syistä, mutta havaintojeni mukaan Vaasa on myös erittäin hyvä paikka asua. Arvostamme sitä, että Business Finland on uskonut meihin myöntämällä meille luvan startup-yrittäjyyteen, johon täällä Vaasassa tähtäämme.
Andrey Shigaev
Toimitusjohtaja, Geyser Batteries

EnergyVaasa -nimi viittaa paitsi energiakeskittymään myös kaupungin elinvoimaan, jota ilmentävät kaupungin korkea työllisyysaste, jatkuva kehittäminen, energinen ilmapiiri sekä tyytyväiset asukkaat. Yli 400-vuotias Vaasa tarjoaa kaikki tasokkaan elämän edellytykset; hyvän elintason sekä mahdollisuudet työn, perheen ja vapaa-ajan tasapainoiseen yhdistämiseen.

Aidosti kansainvälinen

Vaasa on kansainvälinen kaupunki, jossa asukkaat puhuvat yli 97 kieltä ja edustavat 120 kansallisuutta. Kosmopoliittisuus on Vaasassa arkipäivää, ja kaupungin monimuotoisuus ilmenee sekä ulkomaalaisten määrän kasvuna että roolissaan kaupungin kehittämisessä. Englanninkieliset palvelut ovat osa arkea. Kielitaitoista työvoimaa arvostavat myös monet englantia liiketoimintakielenään käyttävät kansainväliset yritykset.

  • Vaasa on portti Suomen ainoaan Unescon luonnonperintökohteeseen – Merenkurkun saaristoon
  • Vaasassa kaikki on kävely- tai pyöräilyetäisyydellä. Täällä ei jouduta liikenneruuhkiin, vaan työmatka taittuu usein 10–15 minuutissa.
  • 10 % metsiä ja viheralueita
  • 473 kilometriä rantaviivaa