Ohita valikko

Kehittyvä kaupunki

Vaasan kaupunkia rakennetaan myös tulevan sadan vuoden tarpeisiin

  • Suunnittelemme innovatiivisia energiaratkaisuja uusiin rakennuksiin, joissa korostuu alueemme energia- ja rakennustekniikan osaaminen.
  • Alueen seitsemän suurinta kehitysprojektia ovat arvoltaan 1 miljardia euroa, josta Vaasan kaupungin investointien osuus noin 150 miljoonaa euroa.
  • Jokainen Vaasan kaupungin sijoittama euro tuo hyvinvointia seudulle ulkoisina sijoituksina arviolta seitsenkertaisesti.
  • Teollisuusalueisiin ja akkutehdashankkeeseen tehtävät sijoitukset kasvavat arviolta useisiin miljardeihin euroihin.

Tulevaisuuden energiatehokkaat rakennukset

Olemme älykkäiden kaupunkiratkaisujen edelläkävijä, ja sitä todistavat monet innovatiiviset projektit, joista seuraavassa esimerkkinä muutama kohde.

 

Ravilaakson asuinalue edustaa Vaasan kaupunkikehitystä parhaimmillaan. Alueen suunnittelussa keskeistä ovat energiaratkaisut ja uusi tapa toteuttaa liiketiloja.

Nuorekkuutta ja elinvoimaa

Vaasan seudun ikärakenne on nuorekasta, ja muuttoliike on voimakasta. Lasten ja nuorten osuus väestöstä kasvaa, koska uudet asukkaat ovat pääasiassa nuoria ja perheen perustamisiässä olevia aikuisia. Kokoluokaltaan vastaaviin muihin alueisiin verrattuna Vaasan väestönkasvu on toiseksi suurinta maassamme. Kaduillamme on silti tilaa hengittää. Aktiivisen kaupunkikehityksen ansiosta Vaasasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja myös erilaisten asumismuotojen valintaan.

Vaasassa arkkitehtuuri on ympäröivään maisemaan sulautuvaa ja luontoa kunnioittavaa.