Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

vaasan_kaupunki

Hissiavustus

Valtio ja Vaasan kaupunki avustavat jälkiasennushissien rakentamisessa. Jälkiasennushissin rakentamiseen on mahdollisuus saada avustusta yhteensä jopa 55 prosenttia.

Vaasan kaupunki on jatkanut hankintakieltoaan vuoden 2020 loppuun asti. Hankintakiellon aikana kiinteistötoimi ei saa myöntää eikä maksaa hissi-ja esteettömyysavustuksia. Kun hankintakielto päättyy, avustuksia voidaan myöntää ja maksaa normaalisti saapumisjärjestyksen mukaan sekä hissi- ja esteettömyysavustusten määrärahojen puitteissa. Kiinteistötoimeen toimitetut hissi- ja esteettömyysavustushakemukset, joille ei tällä hetkellä voida myöntää avustusta, odottavat käsittelyä.

Valtio myöntää avustusta hissin rakentamiseksi hissittömään asuinkerrostaloon. Avustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä hissin tai hissien rakentamiseen liittyvistä kokonaiskustannuksista. Avustusta myönnetään myös hankkeeseen liittyvään esteettömyyskorjaukseen, joka mahdollistaa liikuntaesteisen pääsyn asuinrakennukseen, sen asuntoihin ja muihin tiloihin. Tavoitteena on saada esteetön kulku rakennuksen ulkopuolelta asuntoihin sekä asunnoista niiden yhteistiloihin.

Kaupungin avustuksen määrä on enintään 10 prosenttia ARA:n hyväksymistä kustannuksista. Kaupungin avustus myönnetään käytettävissä olevan määrärahan puitteissa sen jälkeen, kun ARA on hyväksynyt hankkeen kustannukset ja myöntänyt hankkeelle valtion hissiavustuksen.

Hissiavustuksella on jatkuva hakuaika.

Avustuksen hakeminen

Valtion hissiavustusta haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAsta.

Siirry tästä ARAn sivuille

Kaupungin avustusta haetaan alla olevalla lomakkeella.

Kaupungin hissiavustusanomus

Ota yhteyttä

Kiinteistötoimen asumispalvelut