Ohita valikko
Hovioikeus syksyllä

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Asukaspysäköintikokeilu alkaa Hovioikeudenpuistikolla sekä Konepajankadulla ja Himalajankadulla

Julkaistu: 30.8.2022

Vaasassa kokeillaan uudenlaista asukaspysäköintiratkaisua 1.9.2022 alkaen. Asukaspysäköintikokeilu alkaa tuolloin kahdella pysäköintialueella, Hovioikeudenpuistikolla (asukaspysäköintialue A) sekä Konepajankadulla ja Himalajankadulla (asukaspysäköintialue B).

Asukaspysäköinti kohdentuu niihin kiinteistöihin, jotka sijaitsevat kyseisten alueiden lähietäisyydellä.

– Asukaspysäköintialueet ovat tarkoitettu nimensä mukaisesti lähikiinteistöjen asukkaille. Henkilöt, joilla ei ole asumisoikeutta tai osoitetta kyseisiin kiinteistöihin, eivät voi myöskään hankkia asukaspysäköintilupaa, kuntatekniikan yksikön päällikkö Siri Gröndahl selventää.

Oikeus pysäköintilupaan tarkistetaan luvan hakemisen ja maksamisen yhteydessä. Pysäköintioikeuksia myönnetään korkeintaan kaksi per asunto. Asukaspysäköintialueella A kuukausimaksu on 15,00 € ja alueella B 10,00 €.

Asukaspysäköintialue osoitetaan liikennemerkeillä ja sitä valvotaan kaupungin pysäköinninvalvonnan toimesta.

– Kokeilu kestää vuoden, jonka jälkeen teemme päätöksen jatkosta kokeilusta saadun palautteen pohjalta,  Gröndahl kertoo.

Tarkemmat ohjeet asukaspysäköintiluvan hakemiseen ja maksamiseen löytyvät osoitteesta www.eparking.fi

Lisätietoa sekä tarkemmat aluekartat löydät pysäköinninvalvonnan sivuilta. Palautetta voit jättää Vaasan kaupungin palautepalvelun kautta.

Tarvittaessa ota yhteyttä pysäköinninvalvontaan, puh. 06 325 4034, pysakoinninvalvonta@vaasa.fi