Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Dilemma räppäsi tunnetaidoista Tervajoen koululla

Julkaistu: 19.5.2023

Tervajoen koulun oppilaat saivat 5.5. erityisen vieraan, kun räppäri Dilemma heitti koululla yksityiskeikan. Koko koulun väki oli kuuntelemassa Dilemmaa eli Joonas Linnamaata, joka on tunnettu arkojen ja vaikeidenkin aiheiden rehellisestä käsittelystä kappaleissaan.

– Isompien oppilaiden kanssa olemme kuunnelleet Dilemman musiikkia tunnetaitotuntien alussa ja lopussa, kun olemme syventyneet arkojen ja haastavien aiheiden äärelle. Hän on älyttömän positiivinen ja kannustava, kuvailee keikan koululle järjestänyt opettaja Helena Alanen.

Dilemma on tunnettu voimakkaista sanoituksistaan, joissa hän peilaa lapsuuden ja nuoruuden rankkoja kokemuksiaan muun muassa koulukiusaamisesta. Sanoituksissaan rehellinen artisti tahtoo antaa äänensä kaikille vaikeista lähtökohdista ponnistaville.

Aitoja, vilpittömiä kohtaamisia

Dilemma eli Joonas Linnamaa on tehnyt koulukeikkoja aiemminkin.

– Lapsissa on sellaista puhdasta energiaa, joka virkistää! Nämä ovat aitoja, vilpittömiä kohtaamisia, Linnamaa kuvailee.

Luokassa ennen keikkaa oppilaita kiinnostivat etenkin räppärin vaatteiden ja auton merkit, mutta kyselyitä tuli Joonakselle myös musiikkiuran alkamisesta.

Alanen kertoo, että Tervajoen koulussa tunne- ja vuorovaikutustaitoihin panostetaan vahvasti opetuksessa ja kasvatuksessa. Myös Linnamaa korostaa tunnetaitojen tärkeyttä.

– Tunnetaidot ovat maailman tärkein taito! Minulle luonnollinen tapa käsitellä negatiivisiakin tunteita on musiikin kautta, Linnamaa kertoo.