Ohita valikko
campusfestival

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Hae ensi vuoden kulttuuriavustusta jo marraskuussa!

Julkaistu: 12.10.2023

Vaasalaisille kulttuurintekijöille suunnatut vuoden 2024 kohdeavustukset ja toiminta-avustukset haetaan tänä vuonna jo marraskuussa. Uutena hakumuotona voi hakea vuokratukea vanhan Opistotalon varattuihin toimitiloihin. Hakuaika on 1.–30.11.2023.

Vaasan kaupungin kulttuurijaosto on aikaistanut vuoden 2024 kulttuuriavustusten hakuaikaa marraskuulle. Aiemmin kulttuuriavustuksia on voinut hakea tammikuussa.

–Haluamme, että kulttuuritoimijat saavat avustuspäätöksen heti vuoden alusta lähtien, jolloin avustus on heillä käytössä nopeammin, kertoo kulttuuripäällikkö Jenni Niemi.

Avustusta voi hakea muun muassa kohdeavustuksena taiteelliseen työskentelyyn tai yksittäiseen projektiin. Aktiivista kulttuurityötä tekevät vaasalaiset yhteisöt ja yhdistykset voivat hakea yksi- tai kolmivuotista toiminta-avustusta vakiintuneeseen ja jatkuvaan toimintaan.

Vaasan kaupungin kulttuuriavustusten painopistealueena on toistaiseksi Uumaja-yhteistyön kehittäminen kulttuurivaihdon keinoin. Avustusta voi hakea muun muassa matka- ja majoituskuluihin.

Uutena hakumuotona on myös vuokratuki, joka koskee niitä, jotka ovat solmineet tai aikovat ensi vuonna solmia vuokrasopimuksen vanhan Opistotalon kulttuurikäyttöön varattuihin tiloihin. Uudet tilat korvaavat vuoden loppuun mennessä päättyvän toiminnan Kasarmi 13:ssa, josta taiteilijat ja kulttuuritoimijat ovat voineet vuokrata tiloja työskentelyyn.

Avustusta voi hakea sähköisen avustusjärjestelmän kautta: https://varaus.vaasa.fi/WebTimmi/#/26