Ohita valikko
Jalkapallon pelaajia

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Hei kuudesluokkalainen, hae urheiluluokalle!

Julkaistu: 21.12.2021

Vaasan seudun kuudesluokkalaiset voivat nyt hakea Onkilahden yhtenäiskoulun urheiluluokalle. Hakuaika on 10.1.-13.2.2022.

Onkilahden yhtenäiskoulu on syksystä 2017 lähtien ollut mukana valtakunnallisessa Olympiakomitean yläkoulutoiminnassa, jossa oppilas saa valmiudet opintojen ja urheilun menestykselliseen yhdistämiseen.

– Urheiluluokan tavoitteena on mahdollistaa nuoren urheilijan hyvä päivä. Koulussa on omat urheiluluokat 7., 8. ja 9. luokkalaisille oppilaille. Urheiluluokalle otetaan 21 oppilasta, kertoo Onkilahden yhtenäiskoulun vt. rehtori Elise Hytönen.

Urheiluluokalle haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake 10.1.-13.2.2022 välisenä aikana.

Hakuvaiheen jälkeen oppilaat saavat kutsun soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään 24.2.2022 klo 8.30. Lue lisää: www.soveltuvuuskoe.fi.

Nuorelle apua urheilun ja koulunkäynnin yhdistämiseen

Urheiluakatemiaohjelman yläkoulutoiminnan tavoitteena on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä mm. ajankäytöllisesti.

– 7. luokalla on kuusi tuntia, 8. luokalla kahdeksan tuntia ja 9.luokalla yhdeksän tuntia liikuntaa viikossa koulupäivän yhteydessä. Myös kaikki oppilaan valinnaisaineet liittyvät urheiluun ja harjoitteluun, kertoo Onkilahden yhtenäiskoulun urheilukoordinaattori Kari Vedenjuoksu.

Yläkoulutoiminnan valmennuksen ja liikuntatuntien sisällöstä vastaavat Onkilahden yhtenäiskoulun liikunnanopettajat sekä Vaasan seudun urheiluakatemian valmentajat. Motoristen taitojen ja fyysisen ominaisuuksien harjoittelu on toiminnan ydin.

Vaasan seudun ruotsinkielisille oppilaille on tarjolla oma urheiluluokka Korsholms högstadiumissa.