Ohita valikko
Jalkapalloilijoita Botniahallissa

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Hei kuudesluokkalainen, hae urheiluluokalle!

Vaasan seudun kuudesluokkalaiset voivat nyt hakea Onkilahden yhtenäiskoulun urheiluluokalle. Hakuaika on 10.1.-10.2.2020. 

Onkilahden yhtenäiskoulu on syksystä 2017 lähtien ollut mukana valtakunnallisessa urheiluyläkoulukokeilussa, jossa oppilas saa valmiudet opintojen ja urheilun menestykselliseen yhdistämiseen.

– Urheiluluokalle otetaan 21 oppilasta. Koulussa on omat urheiluluokat 7., 8. ja 9. luokkalaisille, kertoo Onkilahden yhtenäiskoulun vt. rehtori Elise Hytönen.

Urheiluluokalle haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake 10.1.-10.2. välisenä aikana. Hakuvaiheen jälkeen oppilaat saavat kutsun soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään 18.2. klo 8.30. Lue lisää soveltuvuuskokeesta

Keväällä ensimmäisille urheiluluokkalaisille päättötodistus

Urheiluluokkien liikuntatunnit muodostuvat kaikille yhteisestä liikunnasta, valinnaisaineiden tunneista sekä muutamasta lisätunnista.

– 7. luokalla on kuusi tuntia, 8. luokalla kahdeksan tuntia ja 9.luokalla yhdeksän tuntia liikuntaa viikossa. Urheiluluokan oppilailla on myös mahdollisuus sisällyttää valinnaisaineiden tunteihin seurojen järjestämä yläkouluvalmennus, johon haetaan erikseen keväällä, kertoo Hytönen.

Rehtorin mukaan urheiluluokkakokeilu on onnistunut erinomaisesti ja vakiinnuttanut kuluneen kolmen vuoden aikana paikkansa Onkilahden yhtenäiskoululla.

– Tänä keväänä ensimmäiset urheiluluokan oppilaat saavat päättötodistuksen. Oppilaat ovat innostuneita ja motivoituneita ja hoitaneet myös muun koulutyönsä hyvin.

Kokeilussa mukana 14 kuntaa

Yläkouluvaiheen kehityksestä vastaava koordinaattori Jens Wallin kertoo, että seuraavassa vaiheessa kokeilua keskitytään erityisesti valmennuksen sisällön kehittämiseen yhdessä urheiluseurojen kanssa.

Olympiakomitean koordinoimassa urheiluyläkoulukokeilussa on mukana 25 yläkoulua 14 eri kunnasta. Vaasan seudun ruotsinkielisille oppilaille on lukuvuodesta 2019-2020 lähtien tarjolla oma urheiluluokka Korsholms högstadiumissa.

Lisätietoja: www.vsua.fi/hae-meille/haku-urheiluylakouluun-7-9lk- 

Julkaistu: 10.01.2020