Ohita valikko

Onkilahden yhtenäiskoulu

Onkilahden yhtenäiskoulussa opiskellaan luokilla 1.-9. Koulu on suomenkielinen.

Onkilahden yhtenäiskoulu on seitsemässä eri rakennuksessa toimiva yhteisö, jossa kasvetaan ja opitaan tavoitteellisesti turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä, yhteistyössä kotien ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Koulussa toimii yleisopetuksen rinnalla painotettu musiikin opetus ja valmistava opetus vuosiluokilla 1-9 sekä maahanmuuttajataustaisten oppilaiden nivelluokat yläluokilla. Urheiluluokat (Olympiakomitea) on suunnattu vuosiluokkien 7-9 oppilaille.

Koulun toimintaa voi seurata myös Facebookista ja Instagramista.

Urheiluluokka

Vaasan seudun kuudesluokkalaiset voivat hakea Onkilahden yhtenäiskoulun urheiluluokalle. Hakuaika on vuosittain tammi-helmikuun vaihteessa.

Onkilahden yhtenäiskoulu on syksystä 2017 lähtien ollut mukana valtakunnallisessa Olympiakomitean yläkoulutoiminnassa, jossa oppilas saa valmiudet opintojen ja urheilun menestykselliseen yhdistämiseen.

7. luokalla on kuusi tuntia, 8. luokalla kahdeksan tuntia ja 9.luokalla yhdeksän tuntia liikuntaa viikossa koulupäivän yhteydessä. Myös kaikki oppilaan valinnaisaineet liittyvät urheiluun ja harjoitteluun.

Yläkoulutoiminnan valmennuksen ja liikuntatuntien sisällöstä vastaavat Onkilahden yhtenäiskoulun liikunnanopettajat sekä Vaasan seudun urheiluakatemian valmentajat.

Lue lisää urheiluyläkoulutoiminnasta Suomen Olympiakomitean sivuilta.

Kielirikasteinen opetus

Vaasassa kielirikasteista opetusta tarjotaan kolmessa suomenkielisessä alakoulussa: Huutoniemen koulussa, Tervajoen koulussa sekä Onkilahden yhtenäiskoulussa. Oppilaat osallistuvat automaattisesti ruotsin kielen kielisuihkutukseen, joten kielirikasteiselle linjalle ei tarvitse erikseen hakea.

Koulun kiinteistöt

A-kiinteistö (1-6 lk), Vuorikatu 7

A-kiinteistö

 

V-kiinteistö (7-10 lk) Vuorikatu 11

V-kiinteistö

 

O-kiinteistö (7-10 lk), Laivakatu 16

O-kiinteistö

Erasmus+ KA 122-hanke - Monikulttuurisuus keskellämme

Onkilahden yhtenäiskoulussa on alkanut Erasmus+ KA 122-hanke Monikulttuurisuus keskellämme (aikavälillä 20.8.2023-19.2.2025). Opetushallituksen rahoittama hanke tulee näkymään monin eri tavoin koulun arjessa.

 

Hankkeen tavoitteina ovat:

 • monikulttuurisuuden näkyväksi tekeminen myönteisellä tavalla
 • yhdenvertaisuuden lisääminen uusien käytänteiden avulla
 • kielitietoisen opetuksen tehostaminen
 • opettajien ja oppilaiden tieto- ja viestintäteknisen osaamisen kehittäminen
 • yhteisöllisyyden ja osallisuuden lisääminen

Erasmus logo

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

 • A-kiinteistö, (1-6 lk) Vuorikatu 7, 65100 Vaasa

  Avaa kartta
 • V-kiinteistö, (7-10 lk) Vuorikatu 11, 65100 Vaasa

  Avaa kartta
 • O-kiinteistö, (7-10 lk), Laivakatu 16, 65100 Vaasa

  Avaa kartta
 • Koulun henkilökunnan sähköposti etunimi.sukunimi@edu.vaasa.fi
 • Oppilashuollon henkilökunta eli terveydenhoitajat, kuraattorit ja psykologit ovat siirtyneet hyvinvointikuntayhtymän alaisuuteen. Heidän sähköpostinsa ovat muotoa etunimi.sukunimi@ovph.fi