Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Hietasaaren ja Sisäsataman asemakaavatyö alkaa: vaikuta suunnitteluun!

Julkaistu: 27.9.2023

Hietasaaren ja Sisäsataman asemakaavatyö on alkamassa. Kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 27.9.–11.10.2023. Suunnitelman avulla kysytään mielipiteitä asemakaavan tavoitteista sekä kerrotaan tarkemmin kaavatyön etenemisestä. Samanaikaisesti on avoinna nettikysely, jolla kerätään taustatietoja asemakaavamuutoksen suunnittelun pohjaksi.

Vastaa kyselyyn

– Alue, jota asemakaavamuutos koskee, on hyvin tärkeä ja arvokas osa Vaasaa. Osallistumalla kyselyyn voit kertoa, mitkä asiat alueella ovat mielestäsi erityisen tärkeitä sekä ideoida alueen kehittämistä, kertoo kaavoitusarkkitehti Emma Widd.

 Vanha asemakaava vuodelta 1855

Asemakaavan tavoitteena on tutkia keskustan ja Vaskiluodon välissä sijaitsevan alueen käyttöä ja kehittämismahdollisuuksia, sekä päivittää alueen voimassa olevia asemakaavoja. Hietasaaressa on voimassa Vaasan ensimmäinen, vuonna 1855 vahvistettu asemakaava ja keskustan puolella on voimassa useampi eri ikäinen kaava.

– Alueen asemakaavat ovat niin vanhoja, että ne eivät enää tarkoituksenmukaisella tavalla ohjaa alueen kehittämistä, Widd kuvailee.

Uusi kävely- ja pyöräilysilta Hietasaareen mahdollinen

Kaavamuutoksella on tarkoitus mahdollistaa korkealaatuisen pyöräbaanan rakentaminen alueen läpi. Samalla selvitetään mahdollisuutta rakentaa uusi kävely- ja pyöräilysilta, joka johtaisi Hietasaarenkadulta Hietasaareen.

Lisätietoa tietoa kaavamuutoksesta löytyy kaavan hankesivulta.