Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Isolahden koululaiset pääsivät osallistumaan uusien tilojen suunnitteluun

Julkaistu: 6.6.2023

Isolahden koulun tontille suunnitellaan parhaillaan uudisrakennusta vaativan erityisen tuen lapsille ja nuorille. 6.-9.-luokkien erityisoppilaat pääsivät lasten tilaraadissa kertomaan omia ideoitaan ja toiveitaan unelmiensa koulusta.

Raatiin osallistui kahdeksan erityisoppilasta 6.-9.-luokilta.

Oppilaita pyydettiin aluksi katselemaan rauhassa ympärilleen ja miettimään kysymyksiä itsekseen. Sitten kysymyksistä keskusteltiin niin, että kuka tahansa sai kertoa vastauksensa ja ideansa, joita muut saivat myös kommentoida.

– Lasten mielestä täydellisessä luokassa voisi olla muun muassa sohva, huonekasveja, piano, älytaulu, jumppavälineitä, elokuvia, pimennysverhot ja värejä, kertoo tilaraadin vetäjä, suunnittelija Anni Toivanen.

Eteiseen lisää tilaa, pihalle kasveja ja puita

Eteis- ja aulatiloihin sekä oppilaat että opettajat toivoivat lisää tilaa ja erityisesti säilytystilaa. Koulun pihalle lapset ja nuoret toivoivat lisää kasveja ja puita sekä erilaisia leikkivälineitä.

– Opettajat kiinnittivät huomiota siihen, että vaativan erityisen tuen lapset ja nuoret tarvitsevat paljon tilaa ympärilleen ja paljon erillisiä huoneita. Lapset ovat myös paljon lattialla, joten olisi tärkeää, että tiloissa olisi lattialämmitys ja puhdas lattia, Toivanen kuvailee raadin tuloksia.

Lasten raadin tulokset eteenpäin tilatarvetyöryhmälle

Isolahden koulun oppilasmäärät ovat kasvussa. Koulussa tehdään tänä vuonna tilatarveselvitystä, jonka tavoitteena on uudisrakennuksen rakentaminen koulun tontille.

Uusiin tiloihin siirtyvät Revontulet-rakennuksen vaativan erityisen tuen lapset sekä luokkamuotoisen erityisopetuksen luokkia.

Tilaraadin tulokset toimitetaan eteenpäin Isolahden koulun tilatarvetyöryhmälle.

Lasten tilaraati toteutettiin osana Vaasan kaupungin Asukasenerginen Vaasa –hanketta. Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelman osarahoittamassa hankkeessa vahvistetaan kaupungin kestävyystyön asukaslähtöisyyttä ja osallisuutta toteuttamalla vaasalaisten ideoita kestävämpään kaupunkielämään.