Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kasarmialueelle remontoidaan uusi päiväkoti: vastaa kyselyyn ja vaikuta suunnitteluun

Julkaistu: 16.2.2023

Vaasan kasarmialueen tiloista miehistökasarmit 13 ja 14 remontoidaan varhaiskasvatuksen käyttöön. Lähellä Koulukatua sijaitseviin rakennuksiin avataan uusi ruotsinkielinen päiväkoti vuonna 2025. Perheet voivat nyt vastata kyselyyn ja kertoa mielipiteensä toimivasta päiväkotiympäristöstä sekä päiväkodin suunnittelusta.

Kasarmialueen uuden päiväkodin rakennusprojektissa on meneillään hankesuunnitteluvaihe, jossa selvitetään suunnittelun lähtökohtia.

Vastaa kyselyyn

Kyselyssä voi kertoa muun muassa asioista, joihin perheet toivoisivat uuden päiväkodin suunnittelussa kiinnitettävän erityisesti huomiota.

Uuden päiväkodin arvioidaan valmistuvan vuonna 2025

Väestömäärä keskustan alueella kasvaa, ja jatkossa kaupungin keskustaan tarvitaan yhä lisää varhaiskasvatuspaikkoja.

Uuden ruotsinkielisen päiväkodin arvioidaan avautuvan elokuussa 2025. Sinne siirtyy muun muassa Gustavsborgin päiväkoti kokonaisuudessaan. Myös Raastuvankadun väliaikaisesta päiväkodista siirrytään kasarmialueelle, kun toiminta Raastuvankadulla loppuu keskustan yhtenäiskoulun rakentamisen myötä.

Kulttuuritoimijoille uusi tiloja sekä vuokra- ja toiminta-avustuksia

Vaasan kaupunki vuokraa varhaiskasvatuksen käyttöön siirtyvää kasarmirakennus 13:a tällä hetkellä kulttuuritoimijoille, kuten Vaasan taiteilijaseuralle sekä taiteilijoille. Vuokraustoiminnasta luovutaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kasarmialueen kulttuuritoimijoille on etsitty uusia tilaratkaisuja toiminnan harjoittamisen jatkamiseksi. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti 1.12.2023, että Vaasan taidehallin tilat vuokrataan Vaasan taiteilijaseuralle.

Kulttuuri- ja kirjastopalvelut saa myös käyttöönsä nykyisen kasarmirakennus 13:n vuokrasta vapautuvan noin 90 000 euron määrärahan, joka kohdennetaan vapaan kentän kulttuuritoimijoiden vuokra- ja toiminta-avustuksiin vuodesta 2024 lähtien. Keskustelu muista tilaratkaisuista jatkuu.

Kasarmialueen tilat:

  • Kasarmi 11: Vaasan kaupungin taiteen perusopetus Taikon
  • Kasarmi 12: Pikku kasarmin päiväkoti
  • Kasarmi 13: remontoidaan päiväkotitiloiksi
  • Kasarmi 14: remontoidaan päiväkotitiloiksi
  • Soittokunnan talo: päiväkoti Pikku kasarmin tiloja