Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kaupunki myy Villa Gerbyn huvilan ja tontin – tontilla myös uutta rakennusoikeutta

Julkaistu: 24.10.2023

Vaasan kaupunki myy omistamansa Villa Gerbyn huvilan ja tontin. Myyntikohde sisältää paitsi olemassa olevat suojellut rakennukset, myös 500 kerrosalaneliömetriä rakennusoikeutta kolmelle uudelle erillispientalolle. Myynti käynnistyy huutokaupat.com-palvelussa marraskuussa, kun tontin asemakaavamuutos tulee lainvoimaiseksi.

Villa Gerby on historiallisesti arvokas huvilarakennus, joka sijaitsee aivan Gerbyn venesataman vieressä. Rakennus on ollut tyhjillään vuodesta 2020, jolloin myös asemakaavamuutos laitettiin vireille. Uusi asemakaava hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 23.10.2023, ja se tulee lainvoimaiseksi 30 päivän valitusajan jälkeen.

Myynnin kohteena on Villa Gerbyn tontti, joka on kooltaan 4618 m². Tontti sisältää 500 k-m² rakennusoikeutta kolmelle uudelle erillispientalolle, 160 k-m² rakennusoikeutta uudelle talousrakennukselle sekä olemassa olevat suojellut rakennukset (Villa Gerby ja nykyinen piharakennus, yht. 300 k-m²).

Myynti toteutetaan huutokaupalla, joka alkaa arviolta 22.11. ja päättyy 18.12. Myynnin alkamisesta tiedotetaan erikseen, kun kohde on julkaistu huutokaupat.com-palvelussa.