Ohita valikko
Hovioikeudenpuistikko rautatieasemalta kuvattuna.

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kävelykeskustan laajennustyöt alkavat Pitkänkadun ja rautatieaseman välisellä osuudella

Julkaistu: 28.3.2022

Vaasan kävelykeskustan laajennustyöt alkavat Hovioikeudenpuistikolla Pitkänkadun ja rautatieaseman välisellä osuudella. Työt käynnistyvät huhtikuun alkupuolella ja kestävät aina marraskuuhun saakka. Töiden ajan alueella on voimassa tilapäiset liikennejärjestelyt ja autoilijoita pyydetään kiertämään työmaa-alue mahdollisuuksien mukaan.

Katutyöt käynnistyvät Pitkänkadun ja Hovioikeudenpuistikon risteyksestä ja etenevät siitä kohti Asemakatua ja rautatieasemaa.

– Rakennamme alueelle muun muassa kadunlämmitysjärjestelmän sekä uusimme vanhoja vesijohtoja ja hulevesilinjoja. Töiden ajan alueella esiintyy poikkeavia ja muuttuvia liikennejärjestelyjä, joten suosittelemme työmaan kiertämistä mahdollisuuksien mukaan. Myös pysäköintipaikat vähenevät työmaa-alueella, mutta kulku kiinteistöjen pihaan tullaan järjestämään, työmaapäällikkö Tommi Korpi kertoo.

Töiden tarkoituksena on laajentaa kävelykeskustaa aiemmin laaditun suunnitelman mukaisesti.

– Vanhan Postitalon edessä olevat taksipaikat poistuvat ja tilalle tulee puistikkoa. Hovioikeudenpuistikon pohjoispuolelle tulee uusi kävely- ja pyörätie ja ajoneuvoliikenne siirtyy kokonaisuudessaan puistikon eteläiselle puolelle. Samalla aseman eteen rakennetaan kiertoliittymä, Korpi selventää.

Lue myös aiemmin julkaistu tiedote ja tutustu kävelykadun yleissuunnitelmaan.