Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kesäkävelykatu avataan tänä vuonna jo huhtikuussa

Julkaistu: 28.4.2023

Hovioikeudenpuistikon kesäkävelykatu avataan jälleen Kirkkopuistikon ja Raastuvankadun väliselle katuosuudelle. Tänä vuonna kävelykatu on avoinna aiempaa pidempään, kun avajaisia vietetään jo 28.4., ja järjestelyt puretaan vasta 15.9. Neljättä kertaa toteutettava kesäkävelykatu on kerännyt paljon positiivista palautetta paitsi asukkailta, myös alueen yrittäjiltä ja asiakkailta.

Kesäkävelykadulle on tulossa viime vuosien tapaan muun muassa näyttävä porttirakennelma ja kukkaistutuksia, joiden lisäksi ravintoloiden terassit tulevat olemaan tavanomaista isompia. Alueelle on tulossa lisäksi istumapaikkoja sekä isoja ruukkuja, joihin istutetaan kesäkukkia ja jotka osittain toimivat samalla liikenteenjakajina.

Kävelykatu tuo muutoksia myös liikennejärjestelyihin. Hovioikeudenpuistikon pohjoispuoli suljetaan läpiajoliikenteeltä Raastuvankadun ja Kirkkopuistikon väliseltä osuudelta. Liikennevalot ovat poissa käytöstä ja Raastuvankadun ylittävä suojatie merkitään koko kesäkävelykadun levyiseksi.

Huolto ja tonteille ajo tapahtuu Kirkkopuistikon puolelta. Alueelta poistuu väliaikaisesti käytöstä kahdeksan maksullista sekä muutamia aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja. Puistikon eteläiseltä puolelta varataan vasen ajokaista aikarajoitetulle pysäköinnille ja jakeluautoille, jolloin pysäköintipaikkojen määrä säilyy ennallaan ja on kesäajan ilmaista.

Raastuvankadulta Kirkkopuistikolle kulkevat bussilinjat ohjataan kulkemaan Hietasaarenkadun kautta. Hovioikeudenpuistikon bussipysäkki poistuu käytöstä kesän ajaksi.

Vaasan kävelykeskusta laajeni viime vuonna pysyvästi rautatieaseman ja Pitkänkadun välillä. Kävelykeskustaa on tarkoituksena laajentaa myös rannan suuntaan tulevina vuosina.

Kävelykeskustan yleissuunnitelma koskee koko Hovioikeudenpuistikkoa, torin ympäristöä sekä osittain liikekeskustan palokatuja ja muita keskeisiä katualueita.