Ohita valikko
vaasasta maailman onnellisin kaupunki

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kuinka onnellisia olemme nyt? Vaasalainen, vastaa vuoden 2021 onnellisuuskyselyyn

Julkaistu: 1.12.2021

Päivitetty: 17.12.2021

YK:n onnellisuusraportin mukaan Suomi on jälleen maailman onnellisin maa ja Vaasa on asettanut tavoitteekseen olla maailman onnellisimman maan onnellisin kaupunki. Asukkaiden onnellisuutta tutkitaan vuosittaisella tutkimuksella, jota kaupungin toimijat tekevät yhdessä psykologian emeritusprofessori Markku Ojasen kanssa.

Viime vuonna Vaasan onnellisuuskyselyn tulokset yllättivät positiivisuudellaan. Poikkeuksellisesta koronatilanteesta huolimatta vaasalaisten onnellisuutta mittaava luku oli 73, kun sitä mitattiin asteikolla 0-100.

Kyselyn tavoitteena on selvittää vaasalaisten kokeman onnellisuuden tasoa sekä asukkaiden tyytyväisyyttä kaupungin tarjoamiin palveluihin. Viime vuonna kyselyyn vastasi kaikkiaan 478 asukasta.

Kyselyn avulla konkreettisia tekoja onnellisuuden lisäämiseksi

Kaupungin tuottamilla palveluilla on tärkeä rooli asukkaiden onnellisuuden edistämisessä, sillä kaupungin ydintehtävänä on asukkaiden hyvinvointi. Laaja kulttuuritarjonta, liikuntapalvelut, luontopolut ja koulutus ovat konkreettisia esimerkkejä palveluista, jotka vaikuttavat asukkaiden onnellisuuteen.

‒ Odotamme jälleen tämän vuoden tutkimuksen tuloksia mielenkiinnolla, jotta voimme kyselyn tulosten perusteella tehdä konkreettisia tekoja asukkaiden onnellisuuden lisäämiseksi, kertoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Vastaa sinäkin vuoden 2021 onnellisuuskyselyyn!

Vastanneiden kesken arvomme hotelliyön (2 henk) saunallisessa sviitissä hotelli Astorissa, sekä 2 kpl lippuja Vaasan kaupunginteatteriin.

Taustaa ja tietoa tutkimuksesta:

Tutkimus toteutetaan kaikille avoimena verkkokyselynä 1.12-31.12.2021 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tutkimus toteutetaan nettikyselynä, joten kyseessä ei ole satunnaisotos.

Kyselyn analyysin suorittaa onnellisuutta tutkiva emeritusprofessori Markku Ojanen.

Arvonnan säännöt