Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Taiteiden yö/Konstens Natt

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kulttuuriavustuksissa huomioidaan Taiteiden yön 30-vuotisjuhlavuosi ja lastenkulttuuri

Vaasan kaupungin kulttuuriavustuksia voi hakea taas tammikuussa. Haettavana on kohdeavustuksia, kaupunkikulttuuriavustuksia sekä toiminta-avustuksia yksityishenkilöille, työryhmille ja yhteisöille. Uutuutena on Vuoden vaasalainen kulttuuriteko -palkinto.

Kulttuuripäällikkö Sanna Bondaksen mukaan avustuksissa painotetaan projekteja, jotka huomioivat Taiteiden yön 30-vuotisjuhlavuoden. Toinen painotettava teema on lastenkulttuuri.

– Kolmevuotisia toiminta-avustuksia ei ensi vuonna voi hakea, koska ne myönnettiin viime vuonna vuosille 2019-2021, toteaa Bondas.

Kohdeavustusten, kaupunkikulttuuriavustusten ja yksivuotisten toiminta-avustusten hakuaika päättyy 31.1.2020. Bondas kehottaa olemaan ajoissa liikkeellä, koska myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Bondas muistuttaa, että avustusten hakijoilta tarvitaan selkeä toimintasuunnitelma ja budjetti. Ohjeet avustusten hakemiseen ja myöntökriteerit löytyvät nettisivuilta https://www.vaasa.fi/tietoa-vaasasta-ja-seudusta/ota-yhteytta/avustukset/kulttuuriavustus/.

Ensi vuonna palkitaan Vuoden vaasalainen kulttuuriteko

Aikaisempina vuosina myönnetyn Kulttuuripalkinnon ja Nuori kulttuuritekijä -stipendin sijaan myönnetään jatkossa yksi 2000 euron arvoinen Vuoden vaasalainen kulttuuriteko -palkinto. Palkinnolla huomioidaan yksityishenkilön tai ryhmän toteuttama kulttuuriteko.

– Kulttuuriteon tunnusmerkki on, että se on olemassaolollaan tai toiminnallaan kehittänyt, rikastuttanut tai monipuolistanut kaupungin kulttuurielämää. Palkittavan toiminnan tulee kohdistua vaasalaisiin tai Vaasaan, kertoo Bondas.

Ehdotuksia Vuoden vaasalainen kulttuuriteko -palkinnon saajaksi pyydetään kaupunkilaisilta vuoden 2020 alussa koskien vuotta 2019. Kulttuurijaosto päättää palkittavasta 17.3.2020.

Julkaistu: 07.11.2019