Ohita valikko
Ronja-Maria Koiviston muotokuva kansanedustaja Hilkka Kempistä (vas.), Pinja Tolosen muotokuva kansanedustaja Johan Kvarnströmistä ja Sofia Viitasen muotokuva kansanedustaja Sofia Vikmanista.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kuvataidekoululaiset tekivät muotokuvat kansanedustajista

Julkaistu: 18.2.2022

Vaasan taiteen perusopetuksen eli Taikonin oppilaat ovat mukana valtakunnallisessa tempauksessa, jossa on luotu muotokuvat Suomen kaikista kansanedustajista. Kuvat ovat esillä verkkogalleriassa ja Eduskunnan kirjastossa.

Kansanedustajien muotokuvat on koottu näyttelyyn, joka on esillä 8.2.–1.4. Eduskunnan kirjastossa Helsingissä sekä verkkogalleriassa. Katso vaasalaisten lasten ja nuorten teokset

Lapset ja nuoret toteuttivat muotokuvat eduskunnan virallisten valokuvien pohjalta. Muotokuvan toteutustapa oli vapaa. Taikonilla kuvataidetta opiskeleva 16-vuotias Ronja-Maria Koivisto teki muotokuvan kansanedustaja Hilkka Kempistä.

– Valitsin tekniikaksi vesivärin ja lyijykynän, koska ne ovat minulle tuttuja ja tuntuivat siksi turvalliselta valinnalta. Muotokuvan tekeminen kehitti omaa osaamista tosi paljon, koska aihevalinta oli niin rajattu ja se loi hyvällä tavalla haastetta, Koivisto kertoo.

Mukana 26 kuvataidekoulua ympäri Suomea

Tempauksen toteutti Kuvataidekoulujen liitto yhteistyössä eduskunnan kanssa. Mukana on yhteensä 26 kuvataidekoulua ympäri Suomea.

Kuvataidekoulujen liiton hallitus arpoi jokaiselle osallistuvalle kuvataidekoululle 7–8 kansanedustajaa.

Vaasalaiset lapset ja nuoret toteuttivat muotokuvat seuraavista kansanedustajista: Sandra Bergqvist (RKP), Hilkka Kemppi (Keskusta), Johan Kvarnström (SDP), Antero Laukkanen (KD), Matias Mäkynen (SDP), Lulu Ranne (PS), Veikko Vallin (PS) ja Sofia Vikman (Kokoomus).

Alun perin näyttelyn piti toteutua keväällä 2020, eli oppilaiden työt ovat muutaman vuoden takaa.