Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Lähimaksu otetaan käyttöön Vaasan joukkoliikenteessä

Julkaistu: 4.2.2022

Vaasan joukkoliikenteen maksuvalikoima kasvaa, kun lähimaksu otetaan käyttöön. Jatkossa voit maksaa bussilippusi helposti, nopeasti ja turvallisesti maksukorttia vilauttamalla.

Vaasan lippujärjestelmää on kehitetty lähimaksua varten samassa tahdissa muiden isojen kaupunkien tahdissa.

– Lähimaksu helpottaa ja nopeuttaa bussilipun maksamista huomattavasti. Olen iloinen, että saamme sen käyttöömme oletettua nopeammalla aikataululla ensimmäisten kaupunkien joukossa, kertoo joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund.

– Alkuvaiheessa lähimaksu toimii A-vyöhykkeellä lähimaksuominaisuudella varustetuilla Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard -korteilla. Myöhemmin lähimaksu laajenee muille vyöhykkeille ja maksuvalikoimaan lisätään Apple Pay ja Google Pay, hän jatkaa.

Lähimaksulla voit maksaa vain oman matkasi

Busseissa lähimaksuun on liitetty maksukatto, joka tarkoittaa kiinteää päiväkohtaista hintaa. Maksukatto on maksimimäärä mitä asiakkaalta voidaan veloittaa päivän aikana.

– Vaikka käyttäisit korttia bussin etälukijassa kymmeniä kertoja päivässä, maksat kaikista yhden päivän aikana ostamistasi lipuista enintään päivälipun hinnan, Backlund selventää.

Maksukatto on syy sille, että voit maksaa lähimaksulla vain omat matkasi.

– Pankkikortti on henkilökohtainen bussilippusi. Jos haluat maksaa samalla kertaa useamman henkilön matkan, voit käyttää bussilipun ostamiseen toista pankkikorttia, Waltti-korttia, Waltti-mobiilia tai käteistä, Backlund kertoo.

Näin maksat bussimatkan lähimaksulla:

  1. Valitse näytöltä ”lähimaksu”-painike.
  2. Vaasassa käytössä on aluksi vain A-vyöhyke, sinun ei tarvitse valita erikseen vyöhykkeitä.
  3. Aseta maksukortti etälukijan vasemmalla puolella olevaan kortinlukijaan. Jos maksu onnistuu, lukijalaite ilmoittaa matkustusvyöhykkeet ja näyttöön tulee OK-merkki.

Huom! Näytölle ei tule näkyviin matkan hintaa. Lähimaksulla ostetun kertalipun hinta A-vyöhykkeellä on 1,50€. Päivälippu maksaa 5,20€.

Lisätietoa lähimaksusta löydät joukkoliikenteen nettisivuilta.