Ohita valikko
Nuoret

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Nuorisotalot aukesivat, nuorille harrastustoimintaa ja neuvontaa taas tarjolla

Julkaistu: 3.11.2021

Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden toiminta on vihdoin palautumassa ennalleen korona-ajan rajoitteiden jälkeen. Nuorisotilat aukesivat 1.11., ja myös harrastustoiminta sekä neuvontapalvelut pyörivät jälleen normaalisti.

Pitkään koronarajoitusten vuoksi suljettuina olleet nuorisotalot sekä nuorisokahvila Café Kultsa avasivat ovensa 1.11. Vaasassa on viisi nuorisotaloa: Huutoniemen kohtaamispaikka Huudi, keskustan Kultsa, Isolahden Sumppu, Ristinummen Ristikka ja Vähänkyrön Kyrölä.

– Huudi on vielä suljettu remontin vuoksi, mutta muissa taloissa nuorilla on nyt mahdollisuus kokoontua ja viettää vapaa-aikaa, iloitsee nuorisopalvelukoordinaattori Anna-Leena Orava.

Orava muistuttaa, että myös jatkossa on tärkeä muistaa hyvä käsihygienia ja maskin käyttö. Nuorisotalojen aukioloajat ja lisätietoa toiminnasta

Myös Huutoniemellä sijaitseva skeittihalli on auki normaalisti.

Rokkikoulun bändeille enemmän treeniaikaa

Nuorisotalojen avautumisen lisäksi myös nuorten ryhmä- ja harrastustoiminnat saadaan käyntiin Vaasassa.

Marraskuun alusta lähtien Vaasan kaupungin Rokkikoululla voi taas soittaa useampi lasten ja nuorten bändi yhden illan aikana. Kaikki Rokkikoulun 12 ryhmää saavat siis nyt enemmän harjoitteluaikaa.

– Meillä ohjaajilla ja nuorilla on iso toive, että pääsisimme bändien kanssa jälleen esiintymään live-yleisön eteen syys- ja kevätkauden päätöskeikoille. Korona-aikana järjestimme striimattuja keikkoja, mutta aito live-keikka on kuitenkin aina parempi vaihtoehto, unelmoi Rokkikoulun ohjaaja Joni Kiviniemi.

Vapaita soittimien opetuspaikkoja voi tiedustella Rokkikoulun verkkosivujen kautta. Myös bändeihin kaivataan mukaan laulajia.

Nuorille luvassa liikuntaa, tapahtumia ja työpajoja

Poikkeusoloissa verkon kautta palvellut nuorten neuvonta- ja tietopalvelu Reimari avaa jälleen ovensa nuorisotalo Kultsan toisessa kerroksessa. Myös Reimarin koordinoima ryhmä- ja harrastustoiminta pyörähtää uudelleen käyntiin.

Reimari tarjoaa 13-29-vuotiaille tietoa ja luottamuksellista ohjausta erilaisissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä ja tilanteissa.

– Meiltä voi tulla hakemaan tietoa esimerkiksi harrastusmahdollisuuksista ja muista kaupungin palveluista nuorille. Toivomme, että nuoret tulisivat kysymään neuvoa ennen kuin asiat monimutkaistuvat. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, kuvailee Reimarin nuorisotiedottaja Pia Kokko.