Ohita valikko
Ilmakuva Vaasan skeittipuistosta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Onkilahden puistoon etsitään kahvilayrittäjää

Julkaistu: 13.5.2022

Vaasan kaupunki etsii kahvilayrittäjää Onkilahden puistoon tämän vuoden aikana rakennettavaan kahvilarakennukseen. Onkilahden puistoalue on kehittynyt kaikkien ikäryhmien suosimaksi ajanviettopaikaksi, joka tarjoaa hienot mahdollisuudet kahvilatoiminnalle.

Kahvilarakennuksen pinta-ala on 107,5 m² ja rakennuksen yhteyteen rakennetaan myös iso terassialue. Kahvilan rakentamisessa uusiokäytetään sairaalan käytössä olleita tilamoduuleja, jotka yhdistetään kahvilatoiminnan mahdollistavaksi yhteiseksi tilaksi.

– Kahvilan ulkoasu sovitetaan Onkilahden puiston vihreään miljööseen köynnöskasveilla, sen ulkopinta rimoitetaan puumateriaalilla ja kattona tulee olemaan viherkatto, kilpailutuksesta vastaava projektipäällikkö Tomi Paalosmaa kertoo.

– Vuokralainen vastaa kahvilarakennuksen kalustamisesta sekä sisätilojen suunnittelusta ja toteutuksesta. Sisätilojen kalusteissa ja pintamateriaaleissa on pyrittävä huomioimaan kiertotalous- ja puurakentamismahdollisuudet, esimerkiksi käyttämällä uusio- ja kierrätysmateriaaleja, Paalosmaa jatkaa.

Onkilahden palkittu puistoalue on kehittynyt kaikkien ikäryhmien suosimaksi ajanviettopaikaksi. Alueelta löytyy kävelyreittejä, leikkipuisto- ja kuntoiluvälineitä, koirapuisto, lentopallokenttä sekä eri toimintoihin ja oleskeluun liittyvää tilaa ja kalustetta.

Puistossa aukesi viime syksynä Vaasan ensimmäinen virallinen skeittiparkki. Tulevina vuosina alueelle rakennetaan muun muassa ulkokuntosali ja liikennepuisto. Kahvilan ja sen vieressä sijaitsevan skeittiparkin väliin suunnitellaan lisäksi 12-15 m korkeaa näköalatornia ja katsomoa skeittiparkin suuntaan.

– Onkilahden ulkoilualue tarjoaa hienot mahdollisuudet kahvilatoiminnalle. Puistossa vierailee viikoittain runsaasti ihmisiä, ja sen tarjoamat aktiviteettimahdollisuudet ovat erityisesti perheiden ja nuorten suosiossa, Paalosmaa toteaa.

Tarjousten jättämisen määräaika on 27.5.2022 klo 12.00. Lisätietoa ja tarjouspyyntöasiakirjat löydät kaupungin internet-sivuilta Julkiset hankinnat ja avoimet tarjouspyynnöt

Lisätietoja vuokrauksen kohteesta antaa projektipäällikkö Tomi Paalosmaa, tomi.paalosmaa@vaasa.fi, 050 505 1869