Förbigå menyn
Ilmakuva Vaasan skeittipuistosta

Artikelkategorier: Nyheter

En kaféföretagare söks till Metviksparken

Publicerad: 13.5.2022

Vasa stad söker en kaféföretagare till den kafébyggnad som ska uppföras i Metviksparken i år. Metviksparkens område har utvecklats till en plats där alla åldersgrupper trivs, och området erbjuder fina möjligheter till kaféverksamhet.

Kafébyggnaden kommer att ha en yta på 107,5 m2 och i samband med byggnaden anläggs också ett stort terrassområde. När kaféet byggs återanvänds volymmoduler som varit i sjukhusets användning, och som kombineras till en gemensam lokal som möjliggör kaféverksamheten.

– Kaféets fasad anpassas till Metviksparkens gröna miljö med klätterväxter,  dess yttervägg beslås med träribbor och taket kommer att vara ett gröntak, säger projektchef Tomi Paalosmaa som ansvarar för konkurrensutsättningen.

– Hyresgästen svarar för inredningen av kafébyggnaden samt för planering och genomförande av de inre rummen. I möblerna och ytmaterialen inomhus ska man försöka beakta de möjligheter som cirkulär ekonomi och byggande i trä ger, t.ex. genom att använda återanvänt och återvunnet material, fortsätter Paalosmaa.

Metvikens prisbelönta parkområde har utvecklats till en plats där alla åldersgrupper trivs på fritiden. På området finns promenadvägar, lekparks- och motionsredskap, en hundpark, en volleybollplan samt utrymme och inventarier för olika slags aktiviteter och vistelse.

I höstas öppnades Vasas första officiella skejtpark i parken. Under kommande år byggs i området bl.a. ett utomhusgym och en trafikpark. Mellan kaféet och den bredvidliggande skejtparken planeras dessutom ett 12-15 m högt utsiktstorn och en läktare i riktning mot skejtparken.

– Metvikens friluftsområde erbjuder fina möjligheter för kaféverksamhet. Parken har många besökare varje vecka och de aktivitetsmöjligheter som den erbjuder är populära speciellt bland familjer och unga, konstaterar Paalosmaa.

Tiden för att lämna in anbud går ut 27.5.2022 kl. 12.00. Mera information och anbudsfrågedokumenten hittar du på stadens webbplats: Offentliga upphandlingar och öppna anbudsförfrågningar

Tilläggsuppgifter om hyresobjektet ger projektchef Tomi Paalosmaa, tomi.paalosmaa@vaasa.fi, tfn 050 505 1869