Ohita valikko
Paljon onnea Vaasa

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Paljon onnea vaan Vaasa - Mikä onni olla vaasalainen!

Julkaistu: 16.9.2020

Päivitetty: 9.12.2020

Vaasan syntymäpäivänä 2.10. voimme yhdessä juhlia vaasalaisuutta ja nyt jos koskaan onni löytyy läheltä, tästä upeasta kaupungistamme. Osallistukaa tekin päivän viettoon!

Tänään juhlitaan, sillä Vaasa täyttää 414 vuotta!

Suomi valittiin keväällä jälleen maailman onnellisimmaksi maaksi, vaan mikä on onnellisimman maan onnellisin kaupunki? Uskomme, että meillä Vaasassa on tämä paikka otettavanamme.

Tämä on kunnianhimoinen tavoite, mutta näinä poikkeuksellisina aikoina onni löytyy läheltä, meidän omasta kaupungistamme. Ja nyt meillä on myös jotain täysin uutta: Vaasan oma onnellisuuden tutkija. Onnellisuutta jo vuosikymmeniä tutkinut professori Markku Ojanen opastaa Vaasaa ja vaasalaisia onnellisuuden tiellä monin tavoin. Luvassa on onnellisuuden vinkkejä asukkaille ja ilmaisia onnellisuusluentoja.

Kaupunginjohtaja, Tomas Häyryn, videotervehdys alla:

Lue lisää: maailmanonnellisinkaupunki.fi  

#vaasa414

 

Tapahtumia Vaasan syntymäpäivänä 2.10.

Vaasan kaupungin museot

“Tee itsellesi ja muille hyvää. Museoon voi tulla yksinkin, sillä taide ehkäisee yksinäisyyttä”

 • Ilmaispäivä Pohjanmaan museoon ja Kuntsin modernintaiteen museoon klo 11-17
 • Museokortilla museokauppatuotteet -20% Pohjanmaan museolla ja Kuntsilla
 • Onnellisuus-teemainen opastus Pohjanmaan museolla Hedmanin kerroksessa (kl 12 på svenska, klo 13 suomeksi) sekä Kuntsilla (kl 14 på svenska, klo 15 suomeksi)
 • Ilahduta ikäihmisiä postikortilla! Saat museolta kortin, johon voit kirjoitaa tervehdyksesi ikäihmiselle, ja museo toimittaa ne perille ikäihmisten palveluasumisyksiköihin.

Pohjanmaan museolla

 • Virtuaaliopastus Pohjanmaan museolta valituista teoksista, onnellisuus -teemalla, jotka julkaistaan 2.10.
 • ”Taiteesta tunteisiin” -itsenäinen kierros ja teossuunnistus Hedmanin kerroksessa, Pohjanmaan museolla.
 • Pohjanmaan museolla pullakahvitarjous: 2,50€!

Pläkkyrimuseon ilmaispäivä

Pläkkyrimuseossa ilmaispäivä 2.10. klo 12-15. Paikalla Aluepalvelupäällikkö Suvi Aho, tulee juttelemaan Vähänkyrön kehittämisestä kasvokkain. Synttärilimpska-tarjoilu.

Vaasan kaupunginkirjasto

 • Onnellisuusaiheisia kirjanäyttelyitä esillä sekä pääkirjastossa, lähikirjastoissa että verkossa.
 • Kirjaston henkilökunta haastattelee VPS:n pelaajia Antonio Tecaa ja Samu Alankoa lukemisesta, kirjoista ja kirjastonkäytöstä klo 15 pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla. Haastattelua on mahdollista seurata myös facebook livessä.

Vaasan kaupunginteatteri

 • Sound of Music -musikaalin syntymäpäiväviikonlopun 2.-3.10.näytöksiin 5€ alennus koodilla “Onni”. Alennus käytössä kolmessa näytöksessä viikonlopun aikana.

Wasa Teater

Tapahtumia lapsiperheille

 • Tiaisenkujan leikkipuiston avajaiset  (Tiaisenkuja 3) avajaiset klo 8.30-11.30. Luvassa mörökölli-jumppaa ja aarteenmetsästystä, sekä tarjolla pillimehua ja ilmapalloja. Tervetuloa!
 • Lasten synttärijuhlat Laivapuistossa (Onkilahden toimintapuisto) klo 12.30-15.00  Luvassa mörökölli-jumppaa, aarteenmetsästystä ja satuhetki, sekä tarjolla pillimehua ja ilmapalloja. Tervetuloa!

Muita tapahtumia

 • Vaasan kaupungin nuorisopalvelut järjestää Vaasan kaupungin syntymäpäivänä 2.10 ilmaiset leivoskahvit nuorisokahvila Cafe Kultsassa (Raastuvankatu 30) 150 ensimmäiselle nuorelle. klo 11-16.30.
 • Tropiclandia avautuu syyskaudelle huollon jälkeen 2.10. Tervetuloa!
 • Valtakunnallinen ARMAS-festivaali 1.-14.10., joka yhdistää ennakkoluulottomasti taiteilijoita, taidealan toimijoita, taidelaitoksia, vanhustyön järjestöjä sekä kunta-alan toimijoita.

Onnellisten tapahtumien kaupunki

Kaupunki myöntää nyt 10 000€ avustusta vaasalaisille tapahtumaehdotukselle, joka lisää vaasalaisten onnellisuutta. Hakuaika on päättynyt ja avustettava tapahtuma julkistetaan Vaasan syntymäpäivänä 2.10.

Lue lisää

Osallistuvan budjetoinnin kokeilu

Vaasan kaupunki myöntää 5000€ osallistuvan budjetoinnin kokeilun kautta asukkaiden ideoiden toteutukseen. Hakemusaika on päättynyt ja voittaneet hankkeet julkistetaan Vaasan syntymäpäivänä 2.10.

Lue lisää

Päivitetty 2.10.2020 klo 9.25