Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Polkupyörät poistetaan matkakeskuksen pysäköintikieltoalueilta

Julkaistu: 8.1.2024

Vaasan matkakeskuksen pysäköintikielto on koskenut joulukuun alusta lähtien myös polkupyöriä ja kevyitä sähköajoneuvoja. Väärin pysäköidyt polkupyörät poistetaan pysäköintikieltoalueilta tammi-helmikuun aikana.

Pysäköinninvalvonta merkkaa pysäköintikieltoalueilla olevat pyörät seurantanauhoilla ja siirtokehotuksilla 8.1. alkaen. Jos pyörää ei ole noudettu 5.2. mennessä, siirretään se Vaasan kaupungin varastoon. Pyörä on noudettavissa 60 päivän ajan poistosta, jonka jälkeen pyörä hävitetään.

– Kannustamme pyöräilijöitä käyttämään matkakeskuksen edustalta löytyvää pyörätallia, jonne pyörän voi jättää turvallisesti ja ilmaiseksi, projekti-insinööri Samuli Huusko kertoo.

Kaupungin lisäksi Airaksinen merkkaa ja poistaa väärin pysäköidyt pyörät omistamiltaan alueilta. Airaksinen omistaa Vaasan rautatieaseman vanhan osan ja sen vieressä sijaitsevan pysäköintihallin.

Toimi näin, jos pyöräsi on kadonnut:

  1. Soita pysäköinninvalvontaan ja selvitä onko pyöräsi poistettu vai mahdollisesti varastettu. Kaikki poistettavat pyörät dokumentoidaan ja tiedot annetaan poliisille.
  2. Jos pyöräsi on varastettu, ota yhteyttä poliisiin.
  3. Jos pyöräsi on viety Vaasan kaupungin varastoon, voit noutaa sen Sorakadulta pysäköinninvalvonnan siirtomaksua vastaan (30 €).
  4. Mikäli pyöräsi on ollut pysäköitynä rautatieaseman vanhan osan seinustan edustalla tai parkkihallissa, voit tiedustella pyörää myös Airaksiselta (puh. 010 3211 640).

Polkupyörien siirtäminen perustuu ajoneuvojen siirtämisestä annettuun lakiin. Lisätietoa antaa Pysäköinninvalvonta.

Lue lisää: